© Jutta Daems

Fenix

Ambient synths, lyrische melodieën en rauwe grooves
Blue Note ClubSessions
za 30 mrt ’24 17:00 uur


Kika Sprangers, saxofoon en elektronica
Robert Koemans, toetsen en elektronica
Willem Barret, bas
Willem Romers, drums

za 30 mrt ’24
17:00 uur
 • za 30 mrt ’24
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

Fenix is een elektro-akoestische jazzband, waarin ambient synths, lyrische melodieën en rauwe grooves samenkomen. Hun muziek heeft een open en speels karakter waar een gedeelde voorliefde voor improvisatie en muzikale spontaniteit zorgt voor echte in-het-moment muziek. Met inspiratie van artiesten zoals Flying Lotus, Avishai Cohen en Donny McCaslin, creëren ze een intieme en tegelijkertijd festivalwaardige ervaring.

Fenix bestaat uit vier jonge jazzmusici en componisten die zichzelf de afgelopen jaren hebben gemanifesteerd als 'usual suspects' in de Nederlandse jazzscene. Als bandleiders en side-men bij verschillende projecten zijn ze langs jazzpodia en festivals getrokken met optredens bij o.a. het Bimhuis en North Sea Jazz Festival.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In Meneer Frits gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van Meneer Frits openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.