© Jouk Oosterhof

WAAN

Energieke jazz, roots en funk met elektronische grooves
Blue Note ClubSessions
za 13 apr ’24 17:00 uur


Bart Wirtz, saxofoon & effecten
Emiel van Rijthoven, toetsen
Matteo Mazzù, bas
Mark Schilders, drums

za 13 apr ’24
17:00 uur
 • za 13 apr ’24
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

Na een stilte van zes jaar presenteren Emiel van Rijthoven en Bart Wirtz een nieuwe band waar hun muzikale magie en energie gestalte krijgen. Tijdens hun zoektocht om verschillende werelden samen te brengen is een unieke rauwe, maar prachtige sound ontstaan. Het is een mix van elektronisch gedreven grooves, sfeervol gecomponeerde melodieën en eclectisch energieke jazz, roots en funk. Naast Van Rijthoven en Wirtz bestaat de vaste livebezetting van WAAN uit Matteo Mazzù en Mark Schilders. 

Emiel van Rijthoven is bij het grote publiek vooral bekend als de vaste toetsenist en bandleider van Waylon. Maar daarbuiten is hij een veelgevraagde toetsenist in allerlei cross-over genres. Bart Wirtz werd vooral bekend nadat hij met zijn album 'iDreamer' in 2012 een Edison won. Ook was Wirtz medeoprichter van zijn eigen studio waar hij diverse albums componeerde en produceerde.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In Meneer Frits gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van Meneer Frits openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.