Tijs Klaassen Quintet

Open improvisatie ontmoet klassieke klanken
Blue Note ClubSessions
za 11 mei ’24 17:00 uur


Mo van der Does, altsaxofoon & klarinet
Matthias Van den Brande, tenorsaxofoon & fluit
Floris Kappeyne, piano & synthesizer
Wouter Kühne, drums
Tijs Klaassen, contrabas & composities

za 11 mei ’24
17:00 uur
 • za 11 mei ’24
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

Tijs KIaassen is een naam om te onthouden. De bassist is de afgelopen jaren een vaste waarde in de Nederlandse jazzscene geworden. Zijn eigen band belichaamt zijn creatieve blik op een traditionele jazzkwintet bezetting. Bij het geluid van de band is er genoeg ruimte voor improvisatie, maar hun geluid refereert soms ook naar de klanken van klassieke componisten als Theo Loevendie, Ravel en Alban Berg. Gestreken basmelodieën, houtblaasinstrumenten en het gebruik van elektronica komen allemaal samen in de eigenzinnige klank van het ensemble. Ieder bandlid is op hun eigen manier nauw betrokken in het creatieve proces, waardoor een zeer eigen groepsgeluid ontstaat.

Klaassen werkt voortdurend samen met zowel gevestigde namen als ook de grootste talenten uit zijn eigen generatie. Zo nam hij al platen op met grootheden als Ben van Gelder en Theo Loevendie, en speelt hij in de band van onder andere Lucas Santana en Suzan Veneman. Alle muzikanten van het quintet behoren tot de meest onderscheiden jonge jazzmusici en componisten van Nederland en België.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In Meneer Frits gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.