Josh Gray

Nashville singer-songwriter met folk, blues en rock invloeden
Americana Mondays
ma 22 jan ’24 20:15 uur
ma 22 jan ’24
20:15 uur
  • ma 22 jan ’24
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Singer-songwriter Josh Gray werd geboren in San Francisco, maar groeide op in de Amerikaanse staat Maryland. In 2016 verhuisde hij nog eens, dit keer naar de (country)muziekhoofdstad Nashville. Als tiener van 16 jaar kreeg hij zijn eerste gitaar, maar pas 15 jaar later stond hij voor het eerst op een podium met zijn gitaar om zijn zelfgeschreven nummers te zingen. Zijn muziek valt dan wel onder de categorie alt-country, maar in zijn songs hoor je ook flarden van folk, rock, blues en zelfs bluegrass. 

In 2015 begon zijn reis op de platenmarkt met de release van een akoestische EP. Zijn nieuwste release, het album 'Walk Alone' dat in 2023 uitkwam, heeft veel indruk gemaakt in de muziekindustrie. Het is een goed doordacht album met een nieuwe, moderne versie van countrymuziek. De nummers zijn stuk voor stuk een aantrekkelijke mix van folk, country, blues en rock. “Gray displays a wide variety of country rock-styles and proves himself to be a brutally honest singer-songwriter. All presented in beautiful captivating songs that remind us of Lee Clayton.” aldus het muziekmagazine Heaven Magazine.


Support act: Biko van Deijck

Biko van Deijck groeide op in de Eindhovense Americana scene. Tussen de John Prine fans en de JJ Cale coverbands begon hij zelf met het schrijven van liedjes. De fascinatie voor folk en country is nooit meer verdwenen en dat resulteerde dit jaar in zijn debuut EP ‘Biko’. Hoewel de traditionele country thema’s, zoals drank en liefdesverdriet, ook in zijn liedjes terugkomen, ligt de zelfrelativering in Biko’s muziek altijd om de hoek. Zoals de jury van popcompetitie ‘Mooie Noten’ dit jaar zei: "Ik heb hardop gelachen, maar ook steken van verdriet gevoeld."

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card