GUIDO

Neoklassieke pianist met muziek voor innerlijke rust
Sound & Silence
do 30 mei ’24 20:15 uur
do 30 mei ’24
20:15 uur

Stap even uit de rat race met de pianomuziek van GUIDO. Met zijn neoklassieke pianomuziek bereikt de componist en pianist een wereldwijd publiek. Zijn single 'Old Letter' werd alleen al op Spotify tot nu toe meer dan 9 miljoen keer beluisterd. GUIDO heeft inmiddels al heel wat liveshows op zijn naam staan, waaronder de Grote Zaal van Paradiso die hij begin van dit jaar uitverkocht. Daarnaast is zijn muziek regelmatig op NPO Radio 4 te horen en was hij onder meer te gast in de podcast 'Keihard Klassiek'. Verwacht vanavond sfeervolle en beeldende pianomuziek, die je in vervoering brengt en je meeneemt naar een andere wereld. 

Guido Heeneman werkt al jarenlang achter de schermen aan muziek voor bekende tv-series en Netflix-films, maar ook voor NPO-documentaires maakt hij indrukwekkende composities. Een bekend voorbeeld is zijn muziek voor de serie Krabbé Zoekt Picasso waarvoor hij een prestigieuze Buma Award won. Onder zijn artiestennaam GUIDO brengt hij sinds een aantal jaar eigen composities uit welke qua genre moeiteloos passen in het rijtje Yann Tiersen, Ólafur Arnalds, Joep Beving en Ludovico Einaudi, maar dan gekenmerkt door een onmiskenbaar eigen stijl.

Op 8 december 2023 bracht GUIDO zijn eerste echte volwaardige solo piano album uit: 'Family Stories Part I'. Het album is geïnspireerd op oude 8mm familiefilmpjes die hij op zolder in zijn ouderlijk huis vond en is daarmee dan ook gelijk zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Begin van dit jaar stond GUIDO in een uitverkocht Paradiso, waarin hij de zaal muisstil kreeg met zijn betoverende en ontroerende composities. Tijdens zijn optreden in de Waalse kerk zal hij een groot deel van 'Family Stories Part I' uitvoeren, maar ook eerder uitgebrachte muziek en recent uitgebrachte singles zullen aan bod komen.


Ambitus slaat een brug tussen levende componisten en hun publiek: jij! Ontdek jouw gids door het hedendaagse muzikale landschap via www.ambituspresents.nl.