© Neil Pearson

Rachel Baiman

Talent in de bluegrass en old-time scene
Americana Mondays
ma 22 apr ’24 20:15 uur
ma 22 apr ’24
20:15 uur

Met Rachel Baiman ontdek je een nieuwe dimensie van bluegrass muziek. Vioolmuziek is haar eerste grote liefde en ze staat vooral bekend als een begaafd muzikante in de bluegrass en old-time scene. Ze is oorspronkelijk afkomstig uit Chicago en sinds haar 18e woont Rachel in Nashville, waar ze haar veelzijdige muzikaliteit inzet. Als sessiemuzikante, bandlid en producent is ze thuis in veel delen van de muziekindustrie. Ze heeft samengewerkt met artiesten als Molly Tuttle, Kacey Musgraves en Amy Ray van Indigo Girls.

Hoewel het voor haar altijd makkelijk was om eerlijk te zijn in haar teksten, vormden Baimans vorige albums 'Shame' en 'Cycles' juist persoonlijke experimenten op muzikaal gebied. Op haar nieuwste album 'Common Nation of Sorrow' heeft ze een productiestijl gevonden die past bij haar directe schrijfwijze. Haar muziek laat zien dat ze zich bewust is van het onvermogen om alles te zijn, maar wel steeds weer streeft naar nieuwe hoogten.


Support act: S. Lois

S. Lois (Wijtze Valkema, Meppel) is een songwriter die net als Gillian Welch & David Rawlings, Willie Watson, en Sarah Jarosz uit de nieuwe school bluegrass songwriters lijkt te komen. Tijdloze teksten, of voorzichtig knipogend naar de ‘Depression Era’, met een sound die leent van bluegrass zonder ‘strictly’ te worden. Zijn single ‘I Stopped Worrying (A Long Time Ago)’ werd toegevoegd aan de populaire Monthly Playlist op het Spotify-kanaal van GemsOnVHS uit Nashville, het internationaal vermaarde collectief voor folk video’s. Naast filmpjes van zijn eigen liedjes en covers, is S. Lois regelmatig op YouTube te zien met zijn serie ‘Our Guitar’ waarin hij bijzondere gitaren leent van vrienden. Zo kwamen al gitaren voorbij van o.a. Tangarine, Bertolf, Loupe en Darling West.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card