Sona Jobarteh

Mix van blues, afropop en traditionele muziek
BRIDGE Guitar Festival
wo 29 mei ’24 20:15 uur


Sona Jobarteh - zang, kora en gitaar
Eric Appapoulay - gitaar en zang
Andi Mclean - basgitaar
Mamadou Sarr - percussie
Yuval Wetzler - drums

wo 29 mei ’24
20:15 uur
  • wo 29 mei ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Tijdens BRIDGE Guitar Festival tref je naast de traditionele gitaar heel wat andere bijzondere snaarinstrumenten aan. Zo staat de Gambiaanse singer-songwriter Sona Jobarteh bekend om haar virtuositeit op de kora, een West-Afrikaans snaarinstrument dat je zou kunnen omschrijven als een mix tussen een harp en een gitaar. Als eerste vrouwelijke virtuoos op de kora is ze een pionier in een traditie die de afgelopen zeven eeuwen alleen van vader op zoon werd doorgegeven. Jobarteh wordt internationaal erkend voor haar eclectische mix van blues, afropop en traditionele muziek. Voor de opening van BRIDGE Guitar Festival 2024 keert Sona Jobarteh terug naar Eindhoven!

Sona komt uit een Griot-familie, wat betekent dat ze behoort tot een traditie van West-Afrikaanse dichters, muzikanten en verhalenvertellers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de mondelinge overdracht van kennis en geschiedenis door de generaties heen. En haar rol daarin neemt Sona erg serieus! Naast haar muzikale carrière heeft Sona Jobarteh een diepe betrokkenheid bij onderwijs en cultuurbehoud. Ze heeft verschillende educatieve programma's opgezet en workshops geleid om de kennis van de kora en de Griot-traditie door te geven aan jongere generaties.


Vrije plaatskeuze

Dit concert heeft zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.