Lunchpauzeconcert

Lilium Duo
do 8 feb ’24 12:30 uur


Annya Pinto Figueroa, sopraan
Eve Kerloc’h, piano

do 8 feb ’24
12:30 uur
  • do 8 feb ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Het Lilium Duo bestaat uit Eve Kerloc'h op de piano en Annya Pinto als sopraan. Het duo is ontstaan omdat de twee goede vrienden samen een repertoire van vocale kamermuziek wilde verkennen. Ze maakten hun eerste kennismaking met het Internationale Lied en Concertlied Concours van het Francisco Torrecillas Art Festival, waar ze de eerste prijs wonnen. In hun repertoire proberen ze zowel mannelijke als vrouwelijke componisten een stem te geven en om artiesten en werken bekend te maken die zelden worden uitgevoerd vanwege de sociaal-historische omstandigheden.

Eve Kerloc'h is actief in de wereld van vocale begeleiding, onder meer bij de wereldpremière van Barbieri's ongepubliceerde opera 'Il Buontempone'. Ze ontving verschillende prijzen, o.a. met Annya Pinto, zoals de eerste prijs in het Certamen Internacional de Lied y Canción de Concierto Francisco Torrecillas (2021) en recentelijk de Eerste Prijs bij de Vocal International Competition AMAO.

Annya Pinto Figueroa is geboren in Chili en heeft haar zangtalent ontwikkeld onder begeleiding van gerenommeerde Chileense zangers. In 2021 maakte ze indruk tijdens het Rossini Opera Festival en debuteerde in 2022 als Manon in Chili. Haar veelzijdigheid en podiumervaring strekken zich uit tot vooraanstaande podia in Spanje, zoals het Palau de la Música en het Koninklijk Theater van Madrid.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Franz Schubert - Die Junge Nonne
Franz Schubert - Ständchen
Henri Duparc - Invitation au voyage
Claude Debussy - Beau soir
Lili Boulanger - Au pied de mon lit
Antón García Abril - La plaza tiene una torre
Antón García Abril - No por amor, no por tristeza
Enrique Granados - Danza andaluza (pianosolo)
Joaquín Turina - Nunca olvida
Joaquín Turina - Cantares