Lunchpauzeconcert

FAA Percussion Department
do 29 feb ’24 12:30 uur


André Neto
Bruno Martins
Diogo Marques
Don Wolters
Michiel Mollen
Joaquim Osorio
Flavio Costa
 
Programma:
E. Séjourné - Romantica
Stuart S. Smith - Links
K. Volans - Asanga
J. ter Veldhuis - Goldrush (duo)
K. Abe - Marimba Spiritual

do 29 feb ’24
12:30 uur
  • do 29 feb ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Tijdens dit lunchpauzeconcert laten de bachelorstudenten van de Fontys Academy of the Arts (FAA) in Tilburg een gevarieerde presentatie zien van hun huidige muzikale repertoire. Ze voeren een eerste (eindexamen) try-out uit van de indrukwekkende en uitdagende slagwerkcompositie 'Goldrush' voor slagwerkduo, gecomponeerd door Jacob ter Veldhuis. Ook zal 'Marimba Spiritual' een van de hoogtepunten van dit concert zijn. Dit stuk, gecomponeerd door Minoru Miki, maakte zijn wereldpremière in 1984 in het Concertgebouw in Amsterdam, uitgevoerd door marimbagrootmeester Keiko Abe en de toenmalige Nieuwe Slagwerkgroep Amsterdam. Het is een werkelijk prachtig stuk dat inzicht biedt in de traditionele Japanse muziek.

Tijdens dit concert zullen verschillende soorten instrumenten te horen zijn. Van solo marimba tot slagwerk set-ups waar vele instrumenten één of meerdere spelers omringen, en daarbij een spectaculair concert gegarandeerd wordt.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!