OrkestZUID

New York, New York
For the Love of Music
ma 3 jun ’24 20:15 uur


Ramon van Engelenhoven - piano
Jos Schroevers - dirigent

Programma:
Aaron Copland, arr. Longfield - Appalachian Spring (fragmenten)
Sergei Rachmaninov, arr. D. McLain - Symphonic Dances op. 45
George Gershwin, arr. Marco Tamanini - Rhapsody in Blue
Leonard Bernstein, arr. Paul Lavender - Symphonic Dances uit West Side Story

ma 3 jun ’24
20:15 uur
  • ma 3 jun ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Geïnspireerd door de dynamische stad New York die nooit slaapt, altijd bruist en waar diverse componisten hun muzikale indrukken in noten op papier vastlegden, heeft OrkestZUID opnieuw een gevarieerd en uitdagend programma in elkaar gezet. De focus ligt op Symfonische Dansen uit West Side Story van Leonard Bernstein, Symfonische Dansen opus 45 van Sergei Rachmaninov en Rhapsody in Blue van George Gershwin. De symfonische dansen zijn allen gecomponeerd in New York. Rachmaninovs stuk is zelfs zijn enige werk dat hij ooit schreef in de Verenigde Staten.

OrkestZUID brengt een hommage aan het meesterwerk van George Gershwin: 'Rhapsody in Blue'. Precies 100 jaar geleden, op 12 februari 1924, weerklonken de eerste noten van deze weergaloze compositie in de Aeolian Hall in New York City tijdens het ambitieuze concert 'An Experiment in Modern Music' onder leiding van jazzbandleider Paul Whiteman.

Op 3 juni viert OrkestZUID deze muzikale mijlpaal in Muziekgebouw Eindhoven met een betoverende uitvoering van 'Rhapsody in Blue'. Onder leiding van dirigent Jos Schroevers en met de virtuoze Ramon van Engelenhoven als solist, zullen de kenmerkende klanken van Gershwin’s meesterwerk de zaal vullen. 


Meer info over OrkestZUID

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.