© Matt Wignall

Sam Outlaw

IJzersterke en tijdloze country
do 2 mei ’24 20:15 uur
do 2 mei ’24
20:15 uur
  • do 2 mei ’24
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Hij wordt ook wel gezien als de troonopvolger van countrylegende Dwight Yoakam: Sam Outlaw. De singer-songwriter uit Los Angeles heeft met zijn prachtige West Coast countrynummers wereldwijd menig muzikaal hart veroverd. Zijn muziek geeft Sam zelf de naam 'SoCal Country', een eigentijdse interpretatie van countrymuziek met een Californische flair. Outlaw blijft in de basis trouw aan de meest authentieke vorm van country. Verwacht geen speciale effecten of gepolijste producties. Zijn liedjes zijn ijzersterk en tijdloos, compleet met guitar, viool en af en toe een Mexicaans uitstapje. Tijdens dit concert speelt hij naast zijn hits als 'Ghost Town' en 'Trouble' ook nummers van zijn aankomende album.

Sinds de release van zijn debuutalbum 'Angeleno' in 2015, geproduceerd door Ry en Joachim Cooder, heeft Sam de wereld vele malen rondgetoerd, o.a. als voorprogramma voor countrygrootheden Kacey Musgraves, John Prine en Dwight Yoakam. Ook is hij meerdere keren verschenen op de Grand Ole Opry in Nashville. Sams nummers zijn te horen geweest in populaire tv-shows zoals Nashville en inmiddels zijn muziek is inmiddels miljoenen keren gestreamd. Op 19 januari bracht hij zijn gloednieuwe single 'Ways To Go', wat een prachtig voorproefje geeft voor zijn aankomende album.


Support act: M. Dunton

M. Dunton is een indie-folk artiest gevestigd in Nashville. Hij heeft als leadgitarist gewerkt met artiesten zoals Paul McDonald & The Mourning Doves en Ross Cooper. Zijn eerste, self-titled album, waarop hij americana, pakkende melodieën en persoonlijke verhalen combineert, laat zijn talent als songwriter zien. Het album bevat nummers die zowel vrolijk als rustig zijn, maar altijd trouw aan zijn eigen stijl. 'Bozeman Girl' en 'I Left My Heart Out West' zijn twee nummers die opvallen, welke zijn geproduceerd door Aaron Shafer-Haiss. De songs hebben een divers geluid dat doet denken aan Fleet Foxes, Alex Turner en Gregory Alan Isakov.