Shaye Zadravec Trio

met Tim Leacock en Bart de Win
Americana Mondays
ma 27 mei ’24 20:15 uur


Shaye Zadravec - zang en gitaar
Tim Leacock - gitaar
Bart de Win - piano

ma 27 mei ’24
20:15 uur

De Canadese Shaye Zadravec maakte eerder indruk met haar cover van Jeff Buckleys 'Lilac Wine' en verschillende andere countrycovers van grootheden als Emmylou Harris en Linda Ronstadt. In 2020 bracht ze haar debuutalbum 'Now And Then' uit. Gewapend met haar eigen songs en interpretaties van nummers van onder anderen Bobby Darin, Mary Margaret O’Hara, Lynn Miles, Doc Pomus, Willie Dixon, Shelby Lynne, Gus Kahn en Chip Taylor komt ze in mei naar Americana Mondays. Voor dit concert wordt Shaye begeleid door haar vaste gitarist Tim Leacock en Bart de Win op toetsen.

Haar debuutalbum 'Now And Then' bracht ze uit in 2020 en werd goed ontvangen: Krenten uit de Pop omschreef het als volgt: “Het sterkste wapen van Shaye Zadravec is haar geweldige stem. De Canadese muzikante is piepjong, maar klinkt als een oude countryzangeres die nog één keer terugkijkt op een leven vol ellende. Het levert een bijzonder indrukwekkend rootsalbum en een grote belofte voor de toekomst op.”

Volgens Bluestown Music “nestelt Shaye Zadravec zich met haar debuutalbum, wat mij betreft, aan de Americana top!”

En Real Roots Music schreef “Van hedendaags tot destijds, van levenslied tot dieper gelaagde songs: Zadravec geeft ze allemaal een passend arrangement mee en tilt ze (extra) boven het maaiveld uit. Je beseft dat je net een heel mooi album hebt gehoord van een fenomenale zangeres in de lijn van de groten uit Noord-Amerika.”

Het Belgische ROOTSVILLE vindt dat “ze zingt met een gemak en comfort dat de luisteraar overspoelt…. zo subtiel, zo gracieus, geen overspannen sterrenzoek-theater, gewoon pure, onaangetaste uitvoeringsschoonheid.”


Support act: Louien

Sinds haar debuut in 2019 heeft Louien (Live Miranda Solberg) gestaag haar fanbase en momentum vergroot. Onlangs is haar harde werk erkend met een nominatie voor een Spellemann Award, de Noorse equivalent van een Grammy, voor haar album 'Figure Me Out'. Als songwriter bevindt Louien zich in de bovenste regionen. Ze combineert moeiteloos het melancholische met grootsheid en het sombere met melodie. Op haar nieuwste album 'Every Dream I Ever Had' horen we een artiest die eindelijk haar eigen plek heeft gevonden. Op 27 mei is ze de support act van Shaye Zadravec.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card