Metin & Kemal Kahraman Ensemble

Betoverende Zaza-, Alevitische en Turkse melodieën
For the Love of Music
za 11 mei ’24 20:15 uur


Metin Kahraman - gitaar en zang
Kemal Kahraman - saz en zang
Ahmet Tirgil - viool
Zeynep Akdil - cello

za 11 mei ’24
20:15 uur

Metin & Kemal Kahraman Ensemble neemt je mee op een culturele reis door de verhalen, de liefde, de geschiedenis en de spiritualiteit uit Dersim, die samenkomen in betoverende Zaza-, Alevitische en Turkse melodieën. Metin en Kemal Kahraman brachten hun eerste album, 'Deniz Koydum Adını', in 1993 uit. Daarmee maakten ze indruk bij een breed publiek. In de perioden daarna brachten ze diverse voortreffelijke werken uit en werden ze een van de belangrijkste bronnen voor de Dersim Zaza-muziek.

De gebroeders Kahraman zijn twee getalenteerde muzikanten, songwriters en muziekwetenschappers. Ze hebben erkenning gekregen vanwege hun innovatieve muziekstijl en diepe betrokkenheid bij Dersim Zaza-muziek. Daarnaast hebben ze met diverse culturele werken en onderzoeken een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud en de verdere ontwikkeling van de Zazaki taal, die als bedreigde taal op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Dersim Zaza-muziek is een belichaming van de culturele samensmelting uit die regio, met een boeiende mix van Zaza-, Alevitische en Koerdische muzikale invloeden. De muziek verweeft vaak verhalen over liefde, geschiedenis en spiritualiteit en weerspiegelt de unieke ervaringen en tradities van de mensen in de regio.


Ahmet Tirgil

Ahmet Tirgil is een getalenteerde en veelzijdige violist, arrangeur en muzikant die sinds 2000 deel uitmaakt van het  Metin & Kemal Kahraman ensemble. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan diverse projecten in Turkije en Europa. In 2008 heeft hij Anadolu Quartet opgericht waarmee hij meer bekendheid heeft verworven. In 2017 is hij verhuisd naar Berlijn van waaruit hij zijn muzikale werkzaamheden uitoefent.


Zeynep Akdil

De klassiek geschoolde Zeynep Akdil zal het ensemble met haar cello verrijken. Al op jonge leeftijd is zij bekend geworden met de cello en heeft zij les gehad van bekende en gerespecteerde cellisten. Zij heeft vele concerten gespeeld en woont sinds 2003 in Berlijn.

Na afloop van het concert van Metin & Kemal Kahraman kunnen bezoekers nog terecht bij ons nieuwste podium M. Daar kan men genieten van nog meer muziek van de artiesten. De perfecte afsluiting van een mooie concertavond dus! 

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.