The Delines

Countryband met soul-roots sound
di 9 jul ’24 20:15 uur
di 9 jul ’24
20:15 uur

De Amerikaanse countryband The Delines keert terug naar Nederland en treedt op in onze Kleine Zaal! Onder leiding van singer-songwriter Amy Boone, betoveren ze het publiek keer op keer met hun unieke soul-roots geluid. Met prachtige, dromerige stemmen, diepgaande verhalende teksten van gitarist Willy Vlautin, en hun kenmerkende 'late night countrysoul' stijl, belooft het een mooie avond te worden. Deze avond spelen ze hun klassieks én geven ze een voorproefje van de songs die op hun gloednieuwe album te vinden zijn.

Het laatste album van The Delines, 'The Sea Drift' werd in de Volkskrant omschreven als “een literair meesterwerk in 11 hoofdstukken" en geprezen als een van de mooiste albums van het jaar in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Op hun een-na-laatste album 'The Imperial' hoor je een ontspannen mix van countrysoul, prachtige verhalende teksten en de doorleefde stem van Boone. Ook dit album werd in de Volkskrant uitstekend beschreven als "een literair muziekpareltje".

De teksten van gitarist Vlautin zijn meesterlijk, zoals je mag verwachten van een prijswinnend romanschrijver met inmiddels ook enkele boekverfilmingen op zijn naam. Net als in zijn boeken overheersen in zijn liedjes sombere, mistroostige gevoelens over mensen bij wie het leven altijd weer verkeerd loopt en relaties die op de klippen lopen of op het punt staan dat te doen. Verpakt in weergaloze 'late night countrysoul' is luisteren een adembenemende ervaring.


Special guests: Our Man In the Field en Freddy Trujillo 

Alexander Ellis begon als solo singer-songwriter in Londen en vond al snel gelijkgestemde muzikanten om de band 'Our Man In The Fields' te vormen: Henry Senior op pedal steel en dobro, Greg Bishop op drums en achtergrondzang, en Tom Rosenfeld op bas. Hun muziek is een mix van indie, folk en americana. 

Freddy Trujilo is een singer-songwriter en bassist uit Californië. Naast zijn eigen soloband en drie albums, is Freddy ook een fulltime lid geweest van The Delines. Zijn nieuwste release uit 2022, 'Sketch of a Man', is een eclectische mix van stijlen gevuld met poëtische herinneringen, melodieën en grooves.