The Star Wars Suite

The Music of John Williams
do 24 okt ’24 20:00 uur


The International Symphony Orchestra uit Lviv
Het Nationale Koor van Oekraïne ‘Dumka’
Raymond Janssen - dirigent
Eugen Kruk - viool

do 24 okt ’24
20:00 uur
  • do 24 okt ’24
    20:00 uur
    Hertog Jan Zaal
  • Incl. consumptie

The Imperial March, Princess Leia's Theme, The Asteroid Field; fans van de Skywalker Saga spitsen direct hun oren als ze deze legendarische filmmuziek horen. En ook liefhebbers van klassieke muziek weten de soundtracks van John Williams te waarderen. Niet voor niets zijn de fenomenale partituur en de composities van Star Wars uitgeroepen tot ‘beste filmmuziek aller tijden’. The Star Wars Suite trok in 2018, 2019 en 2022 al volle zalen in Nederland en komt nu opnieuw naar Eindhoven. Ga mee op een muzikale reis langs de hoogtepunten uit de Star Wars-trilogieën. Laat je meevoeren met de heldhaftige avonturen van Luke Skywalker en zijn vrienden, die ten strijde trekken tegen Darth Vader en de kwade Emperor.

Ga er maar aan staan: filmmuziek schrijven bij deze heroïsche space opera. Muziek die een universum van ruimteschepen, planeten, lichtzwaarden, robots, aliens en superkrachten recht doet en zelfs kracht bij zet. Het is Williams verbluffend goed gelukt om de adembenemende beelden op een indrukwekkende manier muzikaal te begeleiden. Zonder zijn melodieën zouden de films niet half zo spannend en magisch zijn.

Initiatiefnemer van The Star Wars Suite in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Net als de zeer succesvolle Lord of the Rings-concerten en de befaamde Carmina Burana wordt ook The Star Wars Suite uitgevoerd door The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale Koor van Oekraïne ‘Dumka’. In totaal meer dan 140 jonge, begaafde en gepassioneerde musici, die internationaal zeer hoog staan aangeschreven.

Programma

Imperial March
Star Wars Main Title Theme
Anakin’s Theme
Battle of The Heroes
Luke and Leia
The Asteroid field
Love Theme
Cantina Band
Princess Leia’s Theme
The Flag Parade
Throne Room & End Title
Duel of the Fates
Imperial March