© Isabelle Renate la Poutré

Lotte Pen

Elektronische, neoklassieke saxofoonmuziek
Sound & Silence
do 12 dec ’24 20:15 uur
do 12 dec ’24
20:15 uur

Lotte Pen staat voor een nieuwe generatie klassieke musici. De saxofonist was te horen in concertzalen van Tokio tot New York, tot ze besloot het roer radicaal om te gooien. Tegenwoordig schrijft ze haar eigen muziek, met invloeden uit pop, neoklassiek en filmmuziek. Op Spotify trekt haar muziek wereldwijd tienduizenden luisteraars per maand. Lotte won diverse prijzen als uitvoerend saxofonist en werd geselecteerd als beste producer uit Oost-Nederland. Haar muziek is ook regelmatig te horen op nationale radiozenders. Lotte creëerde in 2020 Muziekwandeling Pelgrim. “Een massage voor de zintuigen", belooft Lotte Pen. Speciaal voor deze wandeling componeerde saxofonist Lotte Pen elektronische, neoklassieke nummers die met je fantasie (letterlijk) op de loop gaat. In 2022 bracht ze haar debuutalbum 'PELGRIM' uit.


Sound & Silence

Laat je meevoeren door indrukwekkende muziek die een prachtige brug vormt tussen het heden en het verleden. De elegantie van klassieke muziek smelt schitterend samen met moderne, experimentele elementen tijdens Sound & Silence-concerten. Bekijke alle concerten in deze programmalijn hier


Ambitus slaat een brug tussen levende componisten en hun publiek: jij! Ontdek jouw gids door het hedendaagse muzikale landschap via www.ambituspresents.nl.