The Music of Gary Lucas & Jeff Buckley

BRIDGE AROUND TOWN
BRIDGE Guitar Festival
za 1 jun ’24 20:15 uur
za 1 jun ’24
20:15 uur

Als twee grootheden samenwerken, kunnen ze elkaar tot grote hoogtes opstuwen. Dat is precies wat gebeurde toen Gary Lucas en Jeff Buckley elkaar vonden. De één toverde sfeervolle, ongrijpbare gitaarlijnen uit z’n vingers. De ander had een hemelse stem met een onmogelijk bereik. Samen maakten ze met Grace pure magie. Die plaat is nu dertig jaar oud. Om bij dat memorabele moment stil te staan, speelt gitarist Gary Lucas op BRIDGE Guitar Festival tijdens deze Heroes Night een speciale show die tot stand kwam in samenwerking met Co de Kloet.

Lucas schreef samen met Buckley twee van de meest krachtige songs op het album: het onpeilbaar betoverende Mojo Pin en de titeltrack Grace, volgens Rolling Stone één van de 500 beste nummers ooit. De Amerikaan Lucas is een bijzondere muzikant. Hij heeft heel wat uithoeken in de muziekbusiness geëxploreerd. Naast de samenwerking met Buckley is ook zijn werk met Captain Beefheart memorabel. Samenwerken met jonge musici blijft een passie van Lucas, zoals hij dat ook ooit met Jeff Buckley deed. Speciaal voor deze gelegenheid speelt hij samen met de Nederlandse bassist Peter Willems, met wie hij de plaat Double Dare maakte, en de virtuoze Amerikanen toetsenist Micah Graves en drummer Tim Rachbach. Met superlatieven kun je in het geval van Lucas nooit overdrijven: een uniek concert van een uitzonderlijke gitarist en legendarische release.


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.