Lunchpauzeconcert

FAA Jazzensemble
do 18 apr ’24 12:30 uur


Hyemin Yu - basgitaar
Noah Spierts - gitaar
Youri Traa - drums
Bongjin Jung - piano
Evelien Slegers - zang

Programma
Chick Corea - Windows
Esperanza Spalding - Espera
Kenny Werner - Kind Folk
Bernhoft, Jill Scott - No Us No Them
Dave Holland - Looking Up
Herbie Hancock - Edith and the Kingpin

do 18 apr ’24
12:30 uur

Het Contemporary Jazz Ensemble bestaat uit vijf studenten van de Fontys Academy of the Arts (FAA) in Tilburg, die allemaal verschillende achtergronden hebben en zich op verschillende punten in hun studieprogramma bevinden. Een ander aspect dat hen onderscheidt, is hun culturele achtergrond. Met de helft van het ensemble afkomstig uit Zuid-Korea en de andere helft uit Nederland, hebben ze allemaal verschillende benaderingen en stijlen. Ondanks al deze verschillen is er één ding dat hen allemaal verbindt en wat hen heeft samengebracht, namelijk hun liefde voor hedendaagse jazzmuziek en optreden.

Vanaf het moment dat het theater donker wordt en het podiumlicht wordt ontstoken, zal hun gemeenschappelijke focus hen in staat stellen om op een evenwichtige manier hun repertoire te spelen. Door naar elkaar te luisteren, te reageren op wat ze horen en zichzelf uit te dagen, is hun doel om elk nummer te spelen alsof het nieuw is. Natuurlijk spelen hun improvisaties hierin ook een grote rol.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!