The Unplugged Experience

Tribute to MTV Unplugged
vr 14 mrt ’25 20:15 uur
vr 14 mrt ’25
20:15 uur

In de jaren '90 vierde MTV Unplugged haar hoogtijdagen. De baanbrekende TV-serie nodigde de grootste artiesten van het moment uit in een kleinschalige zaal of studio om hun muziek uit te kleden tot een rauwe, akoestische variant. In The Unplugged Experience geven zeventien rasmuzikanten een eerbetoon aan de serie met muziek van legendes als Nirvana, Eric Clapton, Lenny Kravitz, George Michael en Sinéad O’Connor. Dit is geen doorsnee tribute waarbij één band in de schijnwerpers staat, maar een bijzondere totaalervaring die de intimiteit van een akoestische setting rechtdoet. Deze avond herleef je de muziek die de jaren '90 heeft gekenmerkt, met muziek van, naast de eerder genoemde artiesten, ook muziek van Pearl Jam, Oasis, Alanis Morissette en meer!

De band bestaat uit doorgewinterde muzikanten die hun sporen op het podium hebben verdiend. Tijdens de show rouleren de muzikanten, zodat elk nummer zijn eigen unieke twist krijgt. Van intieme solo-optredens tot krachtige nummers met volledige band en strijkers: elk moment is er een om van te genieten en staan de originele arrangementen in de spotlight. Net zoals ze destijds bij MTV Unplugged werden gespeeld. De avond is een bijzonder eerbetoon aan een stukje muziekgeschiedenis.

Denk je aan MTV Unplugged, dan denk je aan de beroemde uithaal van Kurt Cobain, Eddie Vedder die teksten op zijn armen schreef, de melancholie van Alice in Chains en de luchtige sound van Roxette. Deze werkelijk iconische serie heeft een stempel gedrukt op de muziekscene in de jaren '90. MTV Unplugged bracht de grootste artiesten naar een intieme setting, ver weg van de gekunsteldheid van producers in studio's en dicht bij de harten van de luisteraars.