© Verse Beeldwaren

Lunchpauzeconcert

Nina Morel
do 20 jun ’24 12:30 uur


Nina Morel - cello
Manon Berendschot - piano
Dieuwke de Vries - viool

do 20 jun ’24
12:30 uur

Celliste Nina Morel speelt voor haar final Bachelor Recital werken van Beethoven, Sjostakovitsj en Weinberg in dit lunchpauzeconcert. Het belangrijkste onderdeel hiervan is de Fantasia voor cello en orkest van Mieczysław Weinberg. Trio Dynamo, dat bestaat uit haarzelf, pianiste Manon Berendschot en violiste Dieuwke de Vrie, speelt het eerste pianotrio van Sjostakovitsj. Voor Nina is het extra speciaal om haar studie af te mogen ronden in Muziekgebouw Eindhoven, dé concertzaal in de stad waar ze is opgegroeid!

Nina Morel begon haar muzikale reis met cellolessen bij Marie-José Didderen, maar haar passie bracht haar al snel naar het Conservatorium van Tilburg. Daar studeerde ze onder de begeleiding van Paul Uyterlinde. Ze kreeg de kans om te leren van inspirerende docenten zoals Mario Brunello, Øyvind Gimse, Maja Bogdanović, David Cohen en Olsi Leka.

Nina vormt samen met pianiste Manon Berendschot en violiste Dieuwke de Vries Trio Dynamo, een kamermuziekgroep die niet alleen muzikaal goed op elkaar is ingespeeld, maar ook een sterke vriendschappelijke band deelt. De klik die Trio Dynamo voelt is er een die ze ook uitstralen op het podium. Hun jeugdige energie maakt hun interpretaties sprankelend en karaktervol.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Fantasia voor cello en orkest - Mieczysław Weinberg
Het eerste pianotrio - Sjostakovitsj
Het eerste deel van de vijfde cellosonate - Beethoven