Misa Criolla en Navidad Nuestra

Sing Along Events
For the Love of Music
za 19 okt ’24 16:30 uur


Martin van der Brugge - dirigent
Alvaro Pinto Lyon - zang, gitaar, charango en fluiten 
Renato Freyggang - percussie en fluiten
Orlando Miño - slagwerk
Fred Abbingh - accordeon, piano en zang

za 19 okt ’24
16:30 uur

'Misa Criolla' is een meesterwerk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. Het is een viering van de Latijns-Amerikaanse cultuur en spiritualiteit, waarbij traditionele Latijns-Amerikaanse ritmes en melodieën worden gecombineerd met de liturgische tekst van de katholieke mis. Ramírez brak met de traditionele Europese stijl en gebruikte inheemse instrumenten en folklore om een uniek en opwindend muzikaal landschap te creëren.

'Navidad Nuestra' is een kerstcantate gecomponeerd door Ariel Ramírez. Het brengt de tijdloze kerstverhalen tot leven met een meeslepende mix van Argentijnse folklore en klassieke invloeden. Ramírez vertelt het kerstverhaal door middel van levendige muziek, waarin de emoties en spiritualiteit van de feestelijke periode worden weerspiegeld.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio. 

Programma

Ariel Ramírez - Misa Criolla
Ariel Ramírez - Navidad Nuestra