Muziekgebouw Eindhoven organiseert benefietconcert voor slachtoffers Oekraïne

ma 14 mrt ’22

Het Muziekgebouw Eindhoven organiseert samen met een spraakmakende line-up op zaterdag 26 maart een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Hiermee willen we inspireren tot saamhorigheid en financiële en morele steun bieden aan de Oekraïense gemeenschap.

Concert for peace in Muziekgebouw Eindhoven

Tijdens dit ‘concert for peace in Muziekgebouw Eindhoven’ komt een line-up met fantastische artiesten die later deze week bekend wordt gemaakt. Deze line-up is een mooie afspiegeling van de programmering van Muziekgebouw Eindhoven met pop, jazz en klassiek. Tickets zijn vanaf vrijdag 18 maart 16:00 uur te koop via mgehv.nl/benefietconcertoekraine voor slechts € 10,-. Een unieke kans om een bijzonder concert bij te wonen in het Muziekgebouw Eindhoven. Tijdens deze avond kan er ook nog een vrijwillige donatie worden gedaan. Alle winst van het benefietconcert gaat naar Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de inwoners van Oekraïne.

Muziekgebouw Eindhoven

#hArtforUkraine

In het eerste weekend van maart deed Muziekgebouw Eindhoven ook mee met de landelijke campagne #hArtforUkraine van de culturele sector.

Samen met bezoekers 

Muziekgebouw Eindhoven wil met het benefietconcert extra aandacht vragen voor de crisis in Oekraïne. Door de lage ticketprijs en de mogelijkheden tot vrije donatie hoopt algemeen directeur Edo Righini veel geld in te kunnen zamelen. “In tijden als deze kan muziek ons herinneren aan de eindeloze liefde en kracht die in ons allemaal aanwezig is. Met dit concert willen we de Oekraïense slachtoffers moreel en financieel steunen. De oorlog die Rusland is begonnen vernietigt Oekraïense burgers, hun huizen, hun leven en vooral de toekomst van generaties die jarenlang het litteken van deze oorlog zullen dragen. Het is tijd om vrijheid te steunen en met deze avond dragen we ons steentje bij”, aldus Edo Righini.