Line-up Benefietconcert Oekraïne bekend

vr 18 mrt ’22

Niemand minder dan Iris Hond, Trijntje Oosterhuis, Theo Maassen, Kovacs en Eric Vloeimans zullen het podium van de Grote Zaal betreden tijdens het benefietconcert voor Oekraïne, waarvoor tickets slechts €10,- kosten. De avond wordt geopend met een welkomstwoord van burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. De Eindhovense Mike Weerts zal deze avond de host zijn.

Line-up Benefietconcert Oekraïne

Zij hebben hun medewerking toegezegd, omdat ook zij hun bijdrage willen leveren aan het ‘concert for peace in Muziekgebouw Eindhoven’. Zo heeft Kovacs vaker in Oekraïne gespeeld: "In Odessa, Kiev en Kharkov heb ik meermalen gespeeld, ik kreeg altijd bloemen tijdens en na mijn concerten, ik voelde me altijd heel erg welkom en op mijn gemak, het is vreselijk wat er nu allemaal gebeurt en wil heel graag helpen", aldus Sharon Kovacs.

Ook Eric Vloeimans vindt de oorlog vreselijk: "Zo’n vreselijke oorlog. Het voelt zo onmachtig. Wat kun je doen? Ik moet denken aan de woorden die Albert Ayler zei: 'Music is the Healing Force of the Universe' en daar sluit ik me hartstochtelijk bij aan. Ik speel deze avond met mijn hele ziel en zaligheid voor het grotere goed in de hoop dat de intentie die wij met muziek neerzetten ons laat doorzien dat agressie en geweld geen enkel doel dient." 

Iris Hond over haar deelname aan het concert: "Ik ben blij dat ik me bij dit Benefiet voor Oekraïne kan inzetten voor alle mensen die zijn getroffen door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Woorden schieten tekort, en dat is precies waar muziek van grote betekenis kan zijn."

Host van de avond, Mike Weerts, zegt over zijn bijdrage het volgende: "Voor wat er momenteel gebeurt in Oekraïne heb ik weinig woorden, maar des te meer compassie. Daarom ben ik blij dat ik een heel klein steentje kan bijdragen."

Samen met bezoekers 

Muziekgebouw Eindhoven vraagt met het benefietconcert extra aandacht voor de crisis in Oekraïne. Door de lage ticketprijs en de mogelijkheden tot vrije donatie hoopt algemeen directeur Edo Righini veel geld in te kunnen zamelen. “In tijden als deze kan muziek ons herinneren aan de eindeloze liefde en kracht die in ons allemaal aanwezig is. Met dit concert willen we de Oekraïense slachtoffers moreel en financieel steunen. De oorlog die Rusland is begonnen vernietigt Oekraïense burgers, hun huizen, hun leven en vooral de toekomst van generaties die jarenlang het litteken van deze oorlog zullen dragen. Het is tijd om vrijheid te steunen en met deze avond dragen we ons steentje bij”, aldus Edo Righini.

Ticketverkoop

Tickets voor het benefietconcert op zaterdag 26 maart zijn vanaf vrijdag 18 maart 16:00 uur te koop via mgehv.nl/benefietconcertoekraine voor slechts €10,-. Het is een unieke kans om een bijzonder concert bij te wonen in Muziekgebouw Eindhoven. Tijdens deze avond kan er ook nog een vrijwillige donatie worden gedaan. Alle winst gaat naar Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de inwoners van Oekraïne.