Benefietconcert Turkije en Syrië

di 14 feb. ’23

Op maandag 6 februari heeft een verschrikkelijke ramp het leven van tienduizenden mensen in Turkije en Syrië volledig veranderd. Meerdere krachtige aardbevingen en naschokken hebben een enorme schade aangericht, waarbij duizenden mensen het leven verloren of ernstig gewond raakten. Het hele land leeft mee met de mensen in Turkije en Syrië. Veel Eindhovenaren hebben familie in de getroffen gebieden en zijn erg bezorgd.  
 
Daarom hebben het Philips Harmonie Orkest, Music from the Orient en Muziekgebouw Eindhoven de handen ineengeslagen voor de organisatie van een benefietconcert waarvan de opbrengsten volledig ten goede komen aan de slachtoffers van deze ramp via Giro555.

 
Het Philips Harmonie Orkest en Music from the Orient bundelen daarvoor hun krachten in een voorstelling met verschillende solisten en musici en brengen een gevarieerd programma met Turkse, Syrische, Koerdische, Griekse, Arabische en Balkanliederen. Naast een scala aan repertoire brengt dit collectief ook enkele prachtige composities van Turkse componisten Ulvi Cemal Erkin en Fazıl Say ten gehore. Dit concert brengt mensen met verschillende culturen en achtergronden bij elkaar om gezamenlijk troost te vinden.

Tickets voor dit benefietconcert zijn hier verkrijgbaar.