Eurovisiesongfestival artiesten in Muziekgebouw Eindhoven


Het Eurovisiesongfestival begon als een technisch experiment in televisie-uitzendingen: de live, simultane, transnationale uitzending waar Europa nu al bijna 70 jaar naar kijkt, was eind jaren vijftig een wonder.

Ontstaan Eurovisiesongfestival

In de eerste editie stuurde elk land twee liedjes in. In de loop der jaren is het format geëvolueerd tot het grensverleggende, technologisch innovatieve spektakel van een week waarvan we nu genieten... maar hoe is het Eurovisiesongfestival ontstaan?

Toen halverwege de 20e eeuw in de meeste Europese landen televisiediensten werden ingevoerd, richtte de European Broadcasting Union (EBU) in 1954 het Eurovisienetwerk op voor de uitwisseling en productie van gemeenschappelijke televisieprogramma's. Het Songfestival is de wereld in geroepen om Europa na de Tweede Wereldoorlog wat meer bij elkaar te brengen. Het meest populaire en succesvolle programma dat het Eurovisie Netwerk zou produceren was het Eurovisiesongfestival.


Gigantisch spektakel

Het eerste Eurovisiesongfestival werd in 1956 in Zwitserland gehouden: door de geografisch centrale ligging in Europa fungeerde het als een natuurlijk knooppunt voor de aardse zenders die nodig waren voor dit experiment met live, simultane, transnationale uitzendingen. Inmiddels heeft dit jaarlijkse evenement zich ontwikkeld tot een gigantisch spektakel dat wereldwijd miljoenen kijkers trek.


In Muziekgebouw Eindhoven

Onder de bekende Songfestivaldeelnemers kunnen we er vele noemen die ook geregeld in Muziekgebouw Eindhoven te gast zijn: Barbara Pravi, Ilse DeLange, Salvador Sobral, Willeke Alberti, 3JS, Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis, Sieneke en de Turkse ster Sertab Erener.

Bekende Songfestivaldeelnemers binnenkort bij Muziekgebouw Eindhoven:

  • za 8 feb ’25
    20:15 uur
    In winkelmandje

Op de hoogte worden gebracht als een Songfestivaldeelnemer bij ons op het podium staat?

Meld je hieronder aan en we mailen je als we nieuws hebben!