© Lisa Boostani

Barbara Pravi

Franse chansonnière
za 8 feb ’25 20:15 uur
za 8 feb ’25
20:15 uur

De Franse Barbara Pravi behaalde een indrukwekkende tweede plaats op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam met haar single 'Voilà'. De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franse traditie, geïnspireerd door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf. Deze invloeden verwerkt ze op een frisse, hedendaagse manier in haar interpretatie van het chanson. Pravi leeft voor haar publiek en staat bekend om spectaculaire concerten die verder gaan dan slechts een concert. In 2023 gaf ze maar liefst 120 shows in meer dan 20 landen, met in Nederland uitsluitend uitverkochte zalen. In 2025 keert de Franse zangeres terug naar onze Hertog Jan Zaal!

Pravi's nummer 'Voilà' groeide uit tot een nationale hit en werd internationaal bekroond met de Diamanten single en Platinum in Frankrijk. In 2022 ontving ze de Sacem Grand Prize voor Lied van het Jaar. In datzelfde jaar werd ze bekroond tot 'Female Revelation' bij de Victoires de la Musique voor haar album 'On n’enferme pas les oiseaux'. In januari 2024 bracht Barbara haar nieuwe single 'Bravo' uit, als veelbelovend voorproefje van haar aankomende album. Met deze nieuwe muziek trekt ze opnieuw de theaters in door heel Europa.

Pravi zong eerder de sterren van de hemel in Muziekgebouw Eindhoven. Benieuwd hoe het was? Bekijk meer foto's en het concertverslag hier.  

Barbara Pravi in Muziekgebouw Eindhoven