Chansonnière Barbara Pravi in een uitverkocht Muziekgebouw Eindhoven

 

Woensdag 8 maart 2023, op internationale vrouwendag, stond de Franse zangeres Barbara Pravi in een uitverkochte Grote Zaal. Ze begon, zoals ze zelf zei, met treurige liedjes en eindigde met een aantal vrolijke noten. Deze show is voorbij, maar gelukkig keert Pravi terug naar Muziekgebouw Eindhoven. De kaartverkoop gaat hard, dus bestel snel je tickets! 

Je leest de rest van het verslag onder de afbeelding.

 

  • za 8 feb ’25
    20:15 uur
    Uitverkocht

 

Vergezeld door een pianist, een cellist en een contrabassist opende ze blootvoets de avond met het weemoedige Prière au Printemps. Met haar intense bewegingen en fantastische stem, bracht ze het publiek in vervoering én beweging. Want de luisteraars werden gevraagd om de regendruppels na te bootsen tijdens La Fête, mee te zingen en te komen dansen voor het podium. Tussen de nummers door nam de kleine zangeres het publiek mee in haar leven. Dat maakte de puur Franstalige nummers begrijpelijker voor degenen die de Franse taal niet (goed) beheersen, alhoewel de muziek de emoties natuurlijk heel goed overbracht. Natuurlijk zong ze ook haar bekendste nummer Voilà, waarmee ze tweede werd op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. En juist op internationale vrouwendag werd het nummer La Femme goed ontvangen door het publiek dat voor het merendeel uit vrouwen bestond. Ook zong ze haar nieuwste nummer Lève-toi voor het eerst voor een groot publiek en ging ze de zaal in om nog meer contact te maken. 

Signeersessie in boekhandel Van Piere

In de middag was Pravi in boekhandel Van Piere te vinden ter promotie van haar boek Lève-toi, dat vrij vertaald ‘Sta op’ betekent. Ze signeerde daar haar boek, dat een uitnodiging tot solidariteit is. Ze roept eenieder op te ‘ontwaken’ en spoort ons aan onze vrijheid te verdedigen door het weigeren van onderwerping en haat. Een verbindende tekst, ingeleid door auteur Huriya Asmahan, in het Arabisch vertaald door Aref Al-Haidari en geïllustreerd door Barbara Pravi zelf. Als kers op de taart zong ze als primeur het prachtige gelijknamige lied. 

Maxazine schreef ook een artikel over het concert.

Concert gemist? Of nog eens nagenieten? Bekijk dan de foto's.