Nieuw in onze agenda

Er worden regelmatig concerten aan ons programma toegevoegd. Hieronder vind je een overzicht van de laatst toegevoegde evenementen. Heeft een concert jouw interesse gewekt? Zet hem dan op je verlanglijstje door op het hartje te klikken of koop direct een ticket!

 • Candlelight Concerts

  Vivaldi's Four Seasons
  zo 12 feb ’23

  Candlelightconcerten brengen de magie van een live, multizintuiglijke muziekbeleving naar bijzondere locaties over heel de wereld en nu ook in Eindhoven. Ontdek de muziek van Vivaldi in de Paterskerk onder de zachte gloed van kaarslicht. 

 • Candlelight Concerts

  Coldplay ontmoet Imagine Dragons
  wo 1 mrt ’23

  Candlelightconcerten brengen de magie van een live, multizintuiglijke muziekbeleving naar bijzondere locaties over heel de wereld en nu ook in Eindhoven. Beleef de muziek van Coldplay en Imagine Dragons in de Paterskerk bij de warme gloed van kaarslicht.

 • Candlelight Concerts

  AC/DC, Pink Floyd & meer
  wo 1 mrt ’23

  Candlelightconcerten brengen de magie van een live, multizintuiglijke muziekbeleving naar bijzondere locaties over heel de wereld en nu ook in Eindhoven. Beleef de muziek van AC/DC, Pink Floyd & meer in de Paterskerk bij de warme gloed van kaarslicht.

 • Tranen van Maria

  voorstelling rond Internationale Vrouwendag
  vr 3 mrt ’23

  Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag brengt sopraan Johannette Zomer in 2023 nog één keer het programma Tranen van Maria: een multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden. Het Stabat Mater van Pergolesi vormt de rode draad met daarnaast verhalen van wereldvrouwen, Middeleeuwse lofzangen, Sefardische en Jiddische liederen maar ook een paar hedendaagse werken, allen rond het thema vrouw. 

 • Boaz

  Americana Mondays
  ma 27 mrt ’23

  Boaz Roelevink, geboren in het Friese stadje Franeker, verhuisde toen hij anderhalf jaar was met zijn familie naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden. Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenjacht We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek.

 • Oliver Pesch

  Americana Mondays
  ma 10 apr ’23

  Oliver Pesch brengt zijn inventieve versie van West Coast Americana naar Eindhoven! De Rotterdamse singer-songwriter deelde al het podium met Danny Vera en stond dit jaar op Eurosonic Noorderslag. Met de elf songs op zijn debuutalbum ‘Kid With The Dice’, welke 25 maart uitkomt, laat Oliver zijn talent zien als verhalenverteller en veelzijdigheid als artiest. Zijn doorbraak-single ‘Shelly (Lollapalooza)’ is een bitterzoet verhaal van een neerslachtige man die op de een of andere manier in een liefdesaffaire belandt. Het nummer werd zelfs een topsong op Radio 2! Pesch neemt de luisteraar mee op reis door zijn eigen familiegeschiedenis en de menselijke geschiedenis in het algemeen.

 • Maurice van Hoek

  Americana Mondays
  ma 22 mei ’23

  Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. De uit Rotterdam afkomstige singer-songwriter brengt zijn country-rock op 22 mei naar Eindhoven! De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten, bijvoorbeeld Danny Vera, en veel collega-muzikanten hebben gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten als songwriter en begeleider. Zo was hij lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob en is hij zowel producer, co-songwriter als bandlid van het Harlingse talent Boaz, die op 27 maart zelf op het Americana Mondays-podium staat! Ondertussen startte Maurice ook een bluegrassband The Switchbacks, waarmee hij zijn gitaarspel verder heeft kunnen verfijnen. De opgedane ervaringen en vaardigheden hebben Van Hoek tot een nog veelzijdigere artiest gemaakt.

 • Paul Carrack

  The Man with the Golden Voice
  zo 28 mei ’23

  Na zijn waanzinnige concert in 2018 keert Paul Carrack in 2023 terug naar Muziekgebouw Eindhoven met zijn 6-koppige band. Pauls 'Golden Voice' staat bekend om wereldwijde hits als 'How Long', 'Tempted', 'Over My Shoulder' en 'Living Years', welke zelfs voor een Grammy genomineerd werd. Als toetsenist speelde hij met wereldartiesten als Eric Clapton, Ringo Starr, Elton John en BB King. Ook werkte hij samen met o.a. The Eagles, Linda Rondstadt, Michael McDonald, Tom Jones en Diana Ross. De afgelopen jaren gebruikte hij zijn tijd om het nieuwe album 'ONE on ONE' op te nemen, een set van 9 soulvolle nieuwe composities en een geweldige cover van 'Behind Closed Doors'. Dit wordt een avond die je niet wilt missen!

 • Jake La Botz

  Americana Mondays
  ma 5 jun ’23

  Soulvol, soms ook treurig en af en toe komisch: dat is Jake La Botz! De singer-songwriter trad in zijn home town op op straat, in bars, kerken en zelfs tattooshops! In zijn muziek hoor je ook de verschillende plaatsen waar La Botz heeft gewoond terug, waaronder zijn tijd in New Orleans, de Mississippi Delta en zijn geboorteplaats Chicago. Met zijn nieuwe album ‘Hair On Fire’ bewijst Jake wederom een veelzijdige artiest te zijn. Het ene moment hoor je hem broeierig en funky, het andere moment maken soul en gospel hun entree in zijn muziek. Maar ook warme pop à la Harry Nilsson ontbreekt niet op de plaat.

 • Rob Heron & The Tea Pad Orchestra

  Americana Mondays
  ma 25 sep ’23

  Rob Heron & The Tea Pad Orchestra staan al meer dan tien jaar bekend als echte genremeesters. Ze switchen zonder moeite van tussen Western swing, blues, country, rock & roll, soul en nog veel meer, maar klinken vooral als zichzelf. De heren zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, brachten afgelopen jaar hun vierde album 'The Party's Over' uit, en hebben getoerd door Europa, van Glastonbury en Cambridge Folk Festival tot dorpshuizen en schuren, en alles daartussenin. Ook mochten ze als support act optreden bij verschillende grote Americanagroepen, zoals Pokey LaFarge, The Dead South en Sierra Ferrell.

 • 10cc

  The Ultimate Greatest Hits Tour 2023
  wo 1 nov ’23

  10cc is back! De befaamde Britse band keert in november na hun uitverkochte concert in 2021 terug naar Muziekgebouw Eindhoven met hun The Ultimate Greatest Hits Tour. Alle 10cc-klassiekers zoals 'I'm Not In Love', 'Dreadlock Holiday' en 'The Things We Do For Love' komen natuurlijk voorbij. Maak je klaar voor een splinternieuwe en vooral spectaculaire show, zoals we van 10cc gewend zijn!