Nieuw in onze agenda

Er worden regelmatig concerten aan ons programma toegevoegd. Hieronder vind je een overzicht van de laatst toegevoegde evenementen. Heeft een concert jouw interesse gewekt? Zet hem dan op je verlanglijstje door op het hartje te klikken of koop direct een ticket!

 • Candlelight Concerts

  Coldplay meets Imagine Dragons
  za 6 apr ’24

  Candlelight concerten brengen de magie van zintuigprikkelende live-muziekervaringen naar wonderbaarlijke locaties in Eindhoven. Koop nu je tickets en beleef de muziek van Coldplay en Imagine Dragons in Muziekgebouw Eindhoven bij de warme gloed van kaarslicht.

 • Candlelight Concerts

  Coldplay meets Imagine Dragons
  za 6 apr ’24

  Candlelight concerten brengen de magie van zintuigprikkelende live-muziekervaringen naar wonderbaarlijke locaties in Eindhoven. Koop nu je tickets en beleef de muziek van Coldplay en Imagine Dragons in Muziekgebouw Eindhoven bij de warme gloed van kaarslicht.

 • Scott Hamilton & Rein de Graaff Trio

  Straight-ahead jazz van het allerhoogste niveau
  vr 19 apr ’24

  Volgens The Guardian is saxofonist Scott Hamilton de belichaming van jazz op zijn best. Zijn unieke en meeslepende speelstijl werd wereldwijd opgemerkt en zorgde voor ontmoetingen met legendarische muzikanten als Roy Eldridge. In New York deelde Hamilton zelfs het podium met iconen als Ella Fitzgerald, Benny Goodman en Woody Herman. Verwacht een concert vol klassieke jazztradities van het hoogste niveau, gebracht door een muzikant die al vele jaren aan de internationale top staat. Hamilton wordt begeleid door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene: Rein de Graaff op piano, Marius Beets op contrabas en Eric Ineke op drums.

 • Sam Outlaw

  IJzersterke en tijdloze country
  do 2 mei ’24

  Hij wordt ook wel gezien als de troonopvolger van countrylegende Dwight Yoakam: Sam Outlaw. De singer-songwriter uit Los Angeles heeft met zijn prachtige West Coast countrynummers wereldwijd menig muzikaal hart veroverd. Zijn muziek geeft Sam zelf de naam 'SoCal Country', een eigentijdse interpretatie van countrymuziek met een Californische flair. Outlaw blijft in de basis trouw aan de meest authentieke vorm van country. Verwacht geen speciale effecten of gepolijste producties. Zijn liedjes zijn ijzersterk en tijdloos, compleet met guitar, viool en af en toe een Mexicaans uitstapje. Tijdens dit concert speelt hij naast zijn hits als 'Ghost Town' en 'Trouble' ook nummers van zijn aankomende album.

 • The Lord of the Rings, The Hobbit & The Rings of Power

  Live in Concert
  vr 3 mei ’24

  The Lord of the Rings, The Hobbit & The Rings of Power, je hoort alle bijbehorende muziek in dit schitterende concert. Het orkest, een koor en gastartiesten introduceren je in de muzikale wereld van J.R.R. Tolkien. Van de dreigende geluiden van Mordor en de schrille aanvallen van de Zwarte Ruiters tot de prachtige lyrische melodieën van de Elven. En als kers op de taart wordt het concert gepresenteerd door een speciale gast uit een van de originele films!

 • McKinley James

  Mix van Motown soul en blues
  Americana Mondays
  ma 6 mei ’24

  Ver­noemd naar McKin­ley Mor­gan­field, beter bek­end als Mud­dy Waters, is het niet vreemd dat McKinley James muzikant gewor­den is. Hele­maal niet als je ook nog eens zoon bent van Jason Smay, de drum­mer van JD McPher­son. Je kunt dus wel zeggen dat de rootsmuziek McKinley met de paple­pel inge­goten is. Dat verk­laart miss­chien waarom hij, ondanks zijn jonge leefti­jd, al als een ware ​bluesvet­er­aan klinkt. Zijn stijl kan het best omschreven wor­den als een mix van Stax en Motown soul met de blues van Mag­ic Sam en Otis Rush. Samen met z’n vad­er achter drums reist hij af naar Eindhoven.

 • Randy Feltface

  De meesterlijke poppenkomiek
  za 25 mei ’24

  De enige echte Australische poppenkomiek Randy Feltface, gespeeld door Heath Mclvor, treedt op in Muziekgebouw Eindhoven! Randy's onverwachte wendingen, scherpe observaties en flinke dosis humor verzekeren een avond vol hilariteit en momenten die tot nadenken zetten. Tijdens zijn show deelt Randy zijn eigenzinnige kijk op de wereld met zijn hilarische gedachte over de eerste banaan, die volgens hem de mensheid in een neerwaartse spiraal terecht heeft gezet. Mis deze kans niet om live te genieten van zijn briljante comedy!

 • Shaye Zadravec

  Van hedendaags tot destijds, van levenslied tot dieper gelaagde songs
  Americana Mondays
  ma 27 mei ’24

  De Canadese Shaye Zadravec maakte eerder indruk met haar cover van Jeff Buckleys 'Lilac Wine' en verschillende andere countrycovers van grootheden als Emmylou Harris en Linda Ronstadt. In 2020 bracht ze haar debuutalbum 'Now And Then' uit. Gewapend met haar eigen songs en interpretaties van nummers van onder anderen Bobby Darin, Mary Margaret O’Hara, Lynn Miles, Doc Pomus, Willie Dixon, Shelby Lynne, Gus Kahn en Chip Taylor komt ze in mei naar Americana Mondays.

 • Mozes & Stochelo Rosenberg + Rafael Cortes sr & jr

  Vier fantastische snarenhelden
  BRIDGE Guitar Festival
  vr 31 mei ’24

  Wie bovenstaande namen achter elkaar ziet staan, weet eigenlijk al genoeg: dit wordt een avondje gitaar van de bovenste plank, waar de vonken van af gaan spatten. Met vier fantastische snarenhelden die laten horen dat gipsy guitar en flamenco elkaar prachtig aanvullen.

 • Mark Lettieri & Metropole Orkest

  Gitarist van Snarky Puppy
  BRIDGE Guitar Festival
  zo 2 jun ’24

  Mark Lettieri, gitarist van de Grammy Award-winnende jazz fusion band Snarky Puppy, en het sublieme Metropole Orkest: het is een combinatie die er op papier al super goed uitziet, laat staan hoe dat live in vol ornaat moet klinken in Muziekgebouw Eindhoven, tijdens BRIDGE Guitar Festival. Mark Lettieri is een van de meest groovy, funky, avontuurlijke en tegelijkertijd lekker in het gehoor liggende gitaristen van het moment. Zijn ster rijst al jaren. In die curve naar boven komt nu een mooi voorlopig hoogtepunt tijdens zijn show op BRIDGE Guitar Festival met het Metropole Orkest.

 • Kanan Gill

  Indiase stand-upcomedian
  do 6 jun ’24

  Kanan Gill is al lange tijd een geliefde komiek in zijn geboorteland India. Hij werd wereldwijd bekend door zijn YouTube-serie 'Pretentious Movie Reviews', waarin hij, samen met comedycollega Biswa Kalyan Rath, op humoristische wijze gebreken van oude Bollywood-films besprak. Zijn stand-upspecial op Amazon Prime 'Keep It Real' wordt breed erkend als een van de beste in de geschiedenis van het Indiase stand-upgenre. Na succesvolle optredens in heel India en over de hele wereld, maakt Kanan nu zijn debuut in Eindhoven met zijn show 'What Is This?'.

  Deze show is volledig Engels gesproken.

 • Totally Spice

  A Spice Girls Tribute!
  vr 7 jun ’24

  Totally Spice: A Spice Girls Tribute! neemt je mee terug naar de jaren ’90 met een authentiek Spice Girl-optreden. Vijf professionele zangeressen belichamen Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh in een show waarin het ene hoogtepunt het andere opvolgt. Hierbij mogen de iconische looks en originele danspasjes natuurlijk niet ontbreken! Alle bekende nummers passeren de revue. Leef je uit en zing mee met o.a. ‘Stop’, ‘Spice Up Your Life’, ‘Say You’ll Be There’, ‘Mama’ en natuurlijk ‘Wannabe’!

 • Clean Pete's Klassieke Revue

  met Dudok Quartet, Ruben Hein en Remy van Kesteren
  vr 7 jun ’24

  In Clean Pete’s Klassieke Revue vieren Loes en Renée Wijnhoven, beter bekend als Clean Pete, een muzikaal feest waarbij klassieke muziek en popmuziek naadloos in elkaar overlopen. De tweelingzussen maken vooral Nederlandstalige popliedjes. En dat terwijl ze een grote liefde voor klassieke muziek delen! In Clean Pete's Klassieke Revue brengen ze pop en klassiek op een bijzondere manier samen. Met behulp van vele bijzondere gastartiesten als het Dudok Quartet, Ruben Hein, Remy van Kesteren, dansers en een koor, worden de krochten der aarde bezocht en gevierd. Wees welkom bij een reis vanuit de onderwereld naar het Paradisum.

 • Willem 't Hart

  Mix van jazz, elektronica & neosoul
  Blue Note ClubSessions
  za 8 jun ’24

  Achter de piano van zijn vader begon Willem 't Hart zijn muzikale avontuur, wat uitgroeide tot een bruisende carrière als toetsenist, pianist en producer. Samen met zijn broer richtte hij de band Funky Organizers op. In 2020 debuteerde Willem 't Hart als soloartiest met de EP Seven Years. Met zijn tweede EP 'Home' brengt hij zijn verleden in de mode en heden in de muziek samen, waarbij hij samenwerkt met getalenteerde muzikanten zoals trompettist Peter Somuah en zangeres Naaz.

 • Julian Taylor

  Excellerende akoestische folk
  Americana Mondays
  ma 24 jun ’24

  In zijn indrukwekkende carrière, die zich uitstrekt over meer dan 20 jaar als frontman van Staggered Crossing, de Julian Taylor Band en zijn solowerk, heeft Julian Taylor zijn positie verzekerd als een van de vooraanstaande troubadours van Canada. Zijn album uit 2020, 'The Ridge', zorgde voor zijn grote doorbraak en leverde hem twee Juno Award-nominaties op. In 2021 werd Taylor zelfs bekroond tot Solo Artist Of The Year bij de Canadian Folk Music Awards. Julians nieuwe album, 'Beyond the Reservoir', dat in oktober 2022 uitkwam borduurt voort op het soul-folk geluid en de autobiografische thema's identiteit, verlies, verdriet, hoop en verlossing, die voor het eerst werden verkend op 'The Ridge'.

 • The Delines

  Countryband met soul-roots sound
  di 9 jul ’24

  De Amerikaanse countryband The Delines keert terug naar Nederland en treedt op in onze Kleine Zaal! Onder leiding van singer-songwriter Amy Boone, betoveren ze het publiek keer op keer met hun unieke soul-roots geluid. Met prachtige, dromerige stemmen, diepgaande verhalende teksten van gitarist Willy Vlautin, en hun kenmerkende 'late night countrysoul' stijl, belooft het een mooie avond te worden. Deze avond spelen ze hun klassieks én geven ze een voorproefje van de songs die op hun gloednieuwe album te vinden zijn.

 • The Fortunate Sons

  Tribute to Creedence Clearwater Revival
  do 5 sep ’24

  'Proud Mary', 'Who’ll Stop The Rain', 'Bad Moon Rising', 'I Put A Spell On You'; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op hun naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons laat deze tijden weer herleven!

 • Raymond van het Groenewoud

  Woordkunstenaar van de Lage Landen
  vr 6 sep ’24

  Raymond van het Groenewoud staat bekend als een van de meest authentieke woordkunstenaars van de Lage Landen. In september komt de Vlaamse zanger, gitarist en pianist voor het eerst naar Muziekgebouw Eindhoven. Raymond is een van de meest veelzijdige en invloedrijke figuren in de Belgische muziekscene. Zijn muzikale carrière begon in de jaren 70, en sindsdien heeft hij een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Klassiekers als 'Meisjes', 'Je Veux de l'amour', 'Liefde voor muziek' en 'Twee Meisjes' vormen slechts een greep uit het oeuvre van zijn ruim vijftigjarige carrière. Van het Groenewoud staat bekend om zijn eclectische stijl, waarin hij elementen van rock, pop, chanson en blues combineert.

 • Andrew Combs

  Mix van country, americana en indiefolk
  Americana Mondays
  ma 9 sep ’24

  De Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs wordt vaak tot de categorie country gerekend, mede omdat hij al jaren opereert vanuit countryhoofdstad Nashville. Maar zijn muzikale palet is veel breder. In Nashville evolueerde zijn geluid van alternatieve rock tot een mix van country, americana en indiefolk. Combs' vermogen om verschillende genres te combineren, geeft zijn muziek een uniek karakter. Met zijn zachte stem en subtiele strijkersarrangementen heeft Combs al vijf tot in de puntjes verzorgde albums uitgebracht. Zijn laatste, 'Sundays', bracht hij uit in 2022.

 • Schalk Bezuidenhout

  Zuid-Afrikaanse comedian
  do 19 sep ’24

  Schalk Bezuidenhout heeft een indrukwekkende weg afgelegd sinds zijn bescheiden begin in een stripclub in zijn geboorteplaats Johannesburg. Zijn grote doorbraak kwam toen hij werd geselecteerd als het voorprogramma van Trevor Noah's Nation Wild Tour. Sindsdien is hij hard op weg een van Zuid-Afrika's meest gevraagde cabaretiers te worden. In 2023 trad hij op tijdens het gerenommeerde Fringe-comedyfestival en als kers op de taart bracht hij een Netflix-special uit. Ondanks recentelijk getrouwd te zijn, voelt Bezuidenhout zich ouder, wijzer en meer volwassen, maar zijn enige doel blijft: in contact blijven met de jeugd. De vraag blijft of hem dat zal lukken...

van 2