CONCERTVERSLAG - SOHN & METROPOLE ORKEST

 

Een match made in heaven: SOHN en het Metropole Orkest bewijzen het opnieuw. Want vanavond is het niet de eerste keer dat de Britse singer-songwriter en producer de krachten bundelen. In 2020 vormden zij samen de unieke openingsact van het Amsterdam Dance Event. We keken al tijden uit naar deze avond en laten we alvast één ding verklappen: we zijn zéker niet teleurgesteld. 

Je merkt het al in de foyers: de stemming zit er goed in en het publiek kan niet wachten om te zien wat de avond voor ons in petto heeft. Zodra de lichten zijn gedimd houdt iedereen in de volle Grote Zaal als één man zijn adem in: het gaat beginnen! 

Vanaf de eerste noot hebben de muzikanten de zaal in hun greep met de eerste pianoklanken van ‘Hue’. Deze dromerige song wordt al snel kracht bijgezet door het volledige orkest en zet direct de toon voor de rest van de avond. Om een orkest live in vol ornaat te horen en zien spelen blijft magisch. De Grote Zaal is met haar hoogstaande akoestiek een perfecte setting voor deze samenwerking.

SOHN oogt bescheiden en heeft ‘gewoon’ een petje op en een trui aan. Maar schijn bedriegt: hij doet in zijn eentje niet onder voor het volledige orkest. Gedurende de show kruipt hij steeds meer uit zijn schulp en geniet zichtbaar van de composities die deze samenwerking teweeg heeft gebracht. En de zaal geniet zichtbaar mee. Na publieksfavoriet ‘Tremors’ ontdekken we wat nou een daverend applaus is.

SOHN en het Metropole orkest geven zichzelf nauwelijks tijd om op adem te komen: de nummers volgen elkaar in rap tempo op. Als SOHN al pauze neemt, gebruikt hij deze om zijn dankbaarheid te uiten. Aan het orkest, het enthousiaste publiek én in het bijzonder de crew die dag in, dag uit, alle instrumenten heen en weer sjouwt. 

De show is in een oogwenk voorbij. Van begin tot eind word je meegezogen in de epische en elektronische sound van deze samenwerking. Een avond waar we nog lang van zullen nagenieten! 

Heb je het concert gemist? Of wil je gewoon nog even nagenieten? Bekijk dan hier de foto's van het concert, gemaakt door Jostijn Ligtvoet.

 

Als je deze avond hebt genoten, vind je dit vast ook leuk:

Fabrizio Paterlini

Voor fans van Nils Frahm, Joep Beving en Hauschka

Sound & Silence
di 4 jun ’24 20:15 uur

Ligconcert: Daniël Tomàs

Beleef liggend prachtige pianoklanken

Sound & Silence
do 25 apr ’24 20:15 uur

DeLange

Neoklassiek componist en pianist

Sound & Silence
do 29 feb ’24 20:15 uur