M•Friends

 

Als één van de meeste relevante muziekinstellingen van Nederland heeft Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven een missie en een verantwoordelijkheid: het creëren van artistieke en sociale maatschappelijke waarden door verantwoord cultureel ondernemen. Private financiering is van groot belang voor het realiseren van onze missie. Daarom zoeken we verbinding met particulieren die cultuur, en in het bijzonder muziek, een warm hart toedragen.

Dankzij giften van particuliere begunstigers kan Muziekgebouw Eindhoven bijvoorbeeld jong talent ondersteunen in het opbouwen van een professionele muziekcarrière, worden er educatieve programma’s ontwikkeld voor jong en oud en organiseren we allerlei activiteiten om nieuw publiek te bereiken en ontvangen. Dat is hard nodig om het muzikale en culturele klimaat in Eindhoven en daarbuiten te laten bloeien. Daarnaast zoekt Muziekgebouw Eindhoven verbinding met een breder publiek in de Brainport Regio Eindhoven en ligt de focus óók op sociaal maatschappelijke impact: zo heeft Muziekgebouw Eindhoven in het afgelopen jaar maar liefst 22.321 nieuwe mensen bereikt met het nieuwe programma “diversiteit en inclusie”.

Geef om muziek

Alle giften zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Wilt u graag een kleinere bijdrage doneren? Kijk dan hier hoe dat kan.  

Word een M•Friend

Dat kan al vanaf een donatie van €2.500,-. 

ANBI-status

Muziekgebouw Eindhoven is door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en wordt gerekend tot de culturele goede doelen. Dat betekent dat u uw gift kunt aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U hoeft hierbij geen rekening te houden met de waarde van de privileges die u ontvangt. Lees onderaan deze pagina meer over deze voordelen of bereken hier direct wat uw steun aan Muziekgebouw Eindhoven netto kost.

Als dank voor uw betrokkenheid en loyaliteit, ontvangt u privileges voor inspirerende concerten en exclusieve bijeenkomsten:

  • Twee unieke concert-belevingen in de vorm van een backstage experience.
  • Mogelijkheid om concertkaarten voor het nieuwe seizoen te kopen voorafgaand aan de start van de reguliere verkoop.
  • U ontvangt een kwartaalnieuwsbrief met updates over het Muziekgebouw Eindhoven en M•Friends.
  • Een persoonlijk aanspreekpunt voor reserveringen en ontvangsten.
  • Music Pass: met deze pas ontvangt u 10 concerttickets, in te zetten bij een 40-tal geselecteerde concerten per jaar. Bekijk hier het aanbod.

Het programma van 2023/2024 lichten we hieronder toe. 

 

Backstage experience

Als M•Friend bieden wij u twee keer per jaar een backstage ervaring aan: een exclusief kijkje achter de schermen waarbij u onze festivals exclusief en van dichtbij kunt beleven. Afhankelijk van de invulling van het festival kunt u denken aan een Meet&Greet met de artiest, toehoorder zijn bij een besloten repetitie of bent u een VIP gast op één van onze externe locaties tijdens het festival. Steeds weer een nieuwe ervaring, maar altijd uniek! De backstage pas wordt ingezet tijdens de volgende festivals:

 

Uw bijdrage aan bredere sociale cohesie  

Muziek verbindt! Als begunstiger van M•Friends steunt u verschillende projecten gericht op sociale cohesie. Via de link hieronder vindt u een overzicht van de projecten die u steunt als begunstiger van Muziekgebouw Eindhoven. 

Bekijk de projecten die u steunt 

Uw gift en de fiscus 

M•Friends is onderdeel van het M•Fonds. Het M•Fonds is door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en wordt gerekend tot de culturele goede doelen. Dat betekent dat u uw gift kunt aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U hoeft hierbij geen rekening te houden met de waarde van de privileges die u ontvangt. 
 
Dankzij de Geeftwet geniet u van extra voordeel; u kunt bij uw aangifte tijdelijk de eerste € 5.000 van uw gift verhogen met 25%. De belastingdienst accepteert dat u een kwart meer aftrekt dan u heeft geschonken. Daarbij geldt overigens wel een plafond van €1.250. Het bedrag dat u aan het Mfonds schenkt boven de eerste €5.000 is vanzelfsprekend ook aftrekbaar. 
 
U maakt optimaal gebruik van deze voordelen als u een schenking doet over een periode van vijf jaar, in gelijke delen. Voor periodieke schenkingen kunt u een onderhandse overeenkomst afsluiten met het Mfonds. 
 
De multiplier van 125% is uitsluitend van toepassing op giften aan culturele ANBI’s. De daadwerkelijke omvang van uw giftenaftrek alsmede de hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw specifieke situatie. 

Enthousiast?

Neem dan contact op met Mici om u aan te melden of meer informatie op te vragen.

Mici Fiedeldij - Wittenberg 
mici@mgehv.nl
040-2655659 
Postbus 930 | 5600 AX Eindhoven