Mpho Tutu & Pete Letanka

Crossing the Waters
Scherpdenkers
wo 27 sep ’23 20:15 uur


Mpho Tutu van Furth, spreker
Pete Letanka, pianist
Clemens van der Feen, contrabas
Jamie Peet, drummer

Programma:
Letanka - Afrostocracy 
Ibrahim - Water From An Ancient Well
Letanka - Legacy
Ibrahim - Maraba Blue
Letanka - Third Thoughts
Traditioneel - Somagwaza

wo 27 sep ’23
20:15 uur
  • wo 27 sep ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal

De Anglicaanse priester Mpho Tutu van Furth is dochter van aartsbisschop Desmond Tutu en Leah Tutu. Haar krachtige boodschap van verzoening en duurzaamheid richt zich vooral op een internationaal publiek. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse, maar nu in Nederland woonachtige Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk voor mensenrechten, in het bijzonder die van jonge vrouwen.


Mpho Tutu spreekt Engels!

Crossing the waters
"The title is both literal and metaphorical. Pete and I have crossed oceans to come here. The story of this country, a land reclaimed from the water is also story of crossing the waters to become who you, nee, want ik ben ook een Nederlander, om te worden wie we zijn. Together this evening in words and music we will cross the waters together to a place of fresh hope...a vision of who we can become."

Pete Letanka studeerde jazz en compositie aan de Leeds College of Music. Hij treedt veelvuldig op met zijn jazztrio en staat in het Verenigd Koninkrijk bekend als een bevlogen verteller en presentator. Als artistiek leider ontwikkelde hij diverse educatieve projecten voor operahuizen en festivals.

Dit is een concert zonder pauze.

Pete Letanka (© Trevor Lee Photography)