© Glenn Dearing

Jonathan Jeremiah

Akoestische R&B met soulvolle folk
i.s.m. Effenaar
zo 27 aug ’23 21:00 uur
zo 27 aug ’23
21:00 uur
  • zo 27 aug ’23
    21:00 uur
    Grote Zaal

Na 3 jaar keert de Engelse singer-songwriter Jonathan Jeremiah terug naar Muziekgebouw Eindhoven! In 2020 deelde Jonathan bij ons het podium met het 20-koppige strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, maar in augustus laat hij zien wat hij met zijn eigen band in huis heeft. Hij bracht zijn debuutalbum 'A Solitary Man' uit in 2011 en sindsdien wordt hij vergeleken met iconische artiesten als Scott Walker, Serge Gainsbourg en Terry Callier. Zijn authentieke en tijdloze sound combineert akoestische R&B met soulvolle folk en is een aanrader voor iedereen die houdt van soul, blues én natuurlijk de bijbehorende groove.

De Bethlehemkerk in Amsterdam fungeerde als studio voor ‘Horsepower for the Streets’, zijn vijfde album. Deze plaat is opgenomen met Amsterdam Simfonietta en deze waanzinnig goed gearrangeerde strijkers zorgen, samen met Jonathans warme stem, melancholische teksten en groovy ritmesectie, voor vuurwerk! 'Horsepower For The Streets' is ontpopt tot een klassiek 70’s album met soulvolle songs en prachtige arrangementen die doen denken aan de muziek van John Barry en Nick Drake.


Support act: néomí

néomí is het pseudoniem voor folk-pop singer-songwriter Neomi Speelman, die authentieke en oprechte verhalen schrijft ondersteund door dromerige geluidslandschappen, geïnspireerd door zowel klassieke als moderne folk singer-songwriters zoals Bon Iver, Bob Dylan en Phoebe Bridgers. Op zondag 27 augustus is ze de support act van Jonathan Jeremiah.