© Barbara FG

David Ramirez

voor fans van Jason Isbell en Ryan Adams
Americana Mondays
ma 28 aug ’23 20:15 uur
ma 28 aug ’23
20:15 uur
  • ma 28 aug ’23
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

David Ramirez is een singer-songwriter die bekendstaat om teksten die uit het leven gegrepen zijn. Niet dat Ramirez veel omlijsting behoeft, want hij heeft een krachtige stem die soms doet denken aan Ryan Adams. En daar kan David ook nog eens een dieper register aan toevoegen. Tel daarbij ook nog zijn begenadigde songwriting-kunsten en je snapt waarom het niet gek is wanneer Ramirez vergeleken wordt met grootheden als Jason Isbell en John Fullbright. David weet hoe hij moet biechten, maar laat met een combinatie van blues, americana en folk ook onuitgesproken woorden voelen. Ramirez verstaat zijn vak en is meeslepend, theatraal en kwetsbaar.

Support act: Aidan & the Wild

Langs de kust, op het punt waar indie/folk en americana samenkomen, kun je Aidan & the Wild vinden. Dit is het pseudoniem waaronder de veelzijdige muzikant Diederik van den Brandt een vernieuwend geluid laat horen in de Nederlandse folk/americana scene. Met een gitaar op zijn schoot en een tas vol muzikale trucjes, creëert hij een tijdloze klank die je doet afvragen hoe het zou hebben geklonken als de hoogtijdagen van Laurel Canyon 50 jaar later hadden plaatsgevonden.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card

Ramirez is a resolutely hesitant singer, never pushing his hurt, letting it instead decay him from within.”

The New York Times