M'ANAM

Echoes of the Earth, Sea and Mountains
di 5 mrt ’24 20:15 uur
di 5 mrt ’24
20:15 uur
  • di 5 mrt ’24
    20:15 uur
    Paterskerk (DOMUSDELA)

Het intrigerende achtkoppige mannelijke zangensemble M'ANAM brengt een unieke mix van traditionele en moderne zang. Met een enorm scala aan muzikale ervaringen uit landen als Ierland en IJsland, zingen zij in talen als Iers, Latijn en IJslands en weten zij moeiteloos contact te leggen met het publiek. Laat je meevoeren op een reis door de mysteries en geschiedenis van oude culturen en volken, met oude songs die teruggaan tot de negende eeuw en hedendaags eigen repertoire.

De oude culturen van eilandsamenlevingen zijn synoniem voor ‘bezielde muziek’ en die bezieling ervaar je in ultieme vorm bij een optreden van M’ANAM (My spirit). Het achtkoppige mannelijke zangensemble zag in 2017 het licht en is een van de meest intrigerende nieuwe vocale groepen van deze tijd. De zangers komen o.a. uit Ierland en IJsland en brengen een enorm scala aan muzikale ervaringen. Toch zijn ze samen verenigd met één stem en één visie. Een genot voor liefhebbers van vreemde talen, want het gezelschap zingt onder andere in het Iers, Latijn en IJslands. Wie bekend is met het repertoire en de stijl van Anúna, zal enige herkenning ervaren, want dit wereldvermaarde koor is de gemeenschappelijke oorsprong van de getalenteerde vocalisten en hun artistiek leider Michael McGlynn.

Oude verhalen, legenden en sagen laten zich het best vertellen in muziek. En dat doen de vocalisten in een zeldzaam mooie meerstemmigheid, met oude songs die soms teruggaan tot de veroveringen door de Vikingen in de negende eeuw, maar ook met nieuw hedendaags eigen repertoire. Die unieke blend van traditionele en moderne zang maakt een optreden van M’ANAM tot een onvergetelijke concertervaring, die de luisteraars raakt tot in de ziel.


Vrije plaatskeuze

Dit concert heeft enkel zitplaatsen, wel zijn deze ongeplaceerd. Je kunt een plek uitkiezen o.b.v. de beschikbare plekken op de avond zelf.