Lucas van Merwijk & Ilja Reijngoud

Muzikale vrijheid en improvisatie
Blue Note ClubSessions Conversations
za 17 feb ’24 17:00 uur


Lucas van Merwijk, drums
Ilja Reijngoud, trombone

za 17 feb ’24
17:00 uur
 • za 17 feb ’24
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

In de jaren 80 zag drummer Lucas van Merwijk vaak het duo Misha Mengelberg/Han Bennink optreden. Lucas droomde ervan om ook zo'n duo vormen, waarin hij als drummer onbegrensde vrijheid zou hebben. Sindsdien heeft Van Merwijk veel verschillende muziekprojecten gestart in uiteenlopende samenstellingen op het gebied van Cubaanse muziek, global groove, jazz en improvisatie. Nu heeft hij eindelijk de perfecte partner gevonden in trombonist Ilja Reijngoud, met een zelfde drang naar muzikale vrijheid, improvisatie en experimenteren. Samen gaan ze op een nieuw, uniek en geweldig muzikaal avontuur.

Drummer Lucas van Merwijk is al meer dan 30 jaar een toonaangevende figuur in de Europese latin-, jazz- en percussiescene. Na intensieve studies in Afro-Cubaanse drums, is Lucas actief geworden als drummer en percussionist bij talrijke groepen en artiesten in Nederland en Europa. Hij leidt ook verschillende ensembles, waaronder The Soul of Spanish Harlem, The Cubop City Big Band, Van Merwijk's Music Machine en de internationale wereldpercussiegroep Drums United.

Trombonist Ilja Reijngoud is een vast lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Houdini's, The Cubop City Big Band, Lucas van Merwijk Music Machine en The Jasper van 't Hof Quartet. Hij leidt verschillende kleine groepen en geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam en Rotterdam. Ilja heeft al met verschillende grote artiesten samengewerkt, zoals Ivan Lins, James Morrison, Pat Metheny, en Dori Caymmi. Ook heeft hij regelmatig opgetreden met het Metropole Orkest.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In M, de nieuwe zaal van Muziekgebouw Eindhoven, gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.