© Jonathan Herman

Ben van Gelder & Reinier Baas

Avontuurlijke sax en gitaar
Blue Note ClubSessions Conversations
za 9 dec ’23 17:00 uur
za 9 dec ’23
17:00 uur
 • za 9 dec ’23
  Deuren open
  16:00 uur
  Start
  17:00 uur
  M by Muziekgebouw Eindhoven

Gedurende de afgelopen acht jaar hebben gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder meer dan 200 keer samen opgetreden, en ze blijven elkaar uitdagen als artiesten en componisten. Samen hebben ze een unieke geluid ontwikkeld dat geworteld is in de Amerikaanse jazztraditie, maar duidelijk Europees klinkt. Baas speelt gitaar met humor en levenslust, en hij verrast met onverwachte ritmes en dynamische wendingen. Van Gelder wordt wereldwijd erkend als een meester op de altsaxofoon. Hij straalt een opmerkelijke kalmte en overzicht uit, en zijn spel varieert tussen lyrisch en explosieve virtuositeit.

Ben van Gelder is een getalenteerde altsaxofonist en componist. Hij speelt op een manier die gekenmerkt wordt door een mix van gevoelvolle melodieën, technische vaardigheid en expressiviteit. Hij weet moeilijke harmonieën en melodieën op een soepele en gracieuze manier te verkennen. Zijn muziek is vaak avontuurlijk en vernieuwend, waarbij hij naadloos elementen van moderne jazz, klassieke muziek en andere genres integreert.

Reinier Baas is een geweldige gitarist en componist. Hij heeft een speciale manier van gitaarspelen, waarbij hij technische bekwaamheid combineert met zijn eigen unieke gevoel voor melodie en harmonie. Baas staat bekend om zijn vaardigheid om traditionele jazzstructuren uit te dagen en te vernieuwen, waardoor hij een frisse en moderne benadering van het genre creëert.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In M, de nieuwe zaal van Muziekgebouw Eindhoven, gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur. De jazz-DJ bij dit concert is H the Hype van Jazzjunkies.

Met alleen sax en gitaar klinken Ben van Gelder en Reinier Baas als een volledig orkest.

De Volkskrant