Music from the Orient

za 7 okt ’23 20:00 uur
za 7 okt ’23
20:00 uur
  • za 7 okt ’23
    20:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Music from the Orient is een optreden waarbij de rijke muzikale erfenis uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, Anatolië, de Levant en de Balkan ten gehore wordt gebracht. Opgericht in 2017 in Eindhoven als een project van Mercan & Bülent Kocuroǧlu, Başak Ebret en Önder Babur, bestrijkt Music from the Orient een breed scala aan muziekstijlen en talen, waaronder Turks, Koerdisch, Arabisch, Grieks, Ladino en talen uit de Balkan. Music from the Orient wil mensen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in contact brengen, en heeft al vele multiculturele evenementen georganiseerd, met name in Eindhoven, maar ook in de rest van Nederland.

Tijdens de avond word je in huiskamersfeer ontvangen en is de band tevens de host. Gedurende het jaar worden muzikaal verschillende thema’s en landen bezocht en soms ook gastmusici uitgenodigd. De band neemt je mee op een reis. Dompel je onder in de warmte van de muziek en beleef telkens weer een avond in een uniek thema.


Special guest: Anil Dural

Anil Dural is een Eindhovense muzikant met Turkse roots, die door de jaren heen in verschillende settings en verschillende genres heeft gespeeld. Deze invloeden zijn samengekomen in het spelen van akoestische arrangementen van alternatieve rocksongs, zowel originals als covers, afgewisseld met mellow en bluesy sounds. Vanavond komen er zowel nummers in het Turks als in het Engels voorbij.