Lunchpauzeconcert

Gerbrich Meijer (Dutch Classical Talent)
do 9 nov ’23 12:30 uur


Gerbrich Meijer, klarinet
Michel Xie, piano

Programma:
Marie Samuelsson - Someone Is Learning How to Fly
Poulenc - Klarinetsonate
Gijs van der Heijden - nieuw werk
Marie Elisabeth von Sachsen-Meiningen - Romanze voor klarinet
Leonard Bernstein - Klarinetsonate

do 9 nov ’23
12:30 uur
  • do 9 nov ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Een recital als een ‘one-womanshow’? De klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Werken van onder meer Bernstein, Poulenc en Samuelsson illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

De ‘one-woman show’ laat zien dat klassieke muziek niet een ver van je bed optreden is en dat we hedendaags meer overeenkomsten hebben met de muziekgeschiedenis en de kunstenaars dan we denken.  De klassieke verwachtingen van een recital worden verbreed. Beïnvloed en geïnspireerd door verschillende kunstvormen zal de voorstelling niet perse verlopen zoals de bezoeker had gedacht. Theater, beeld en interactie met het publiek maken de ‘One-woman show’ een energiek uurtje dat gevuld is met levensverhalen van de componisten. Via werken van onder andere Bernstein, Marie Samuelsson en Francis Poulenc zal de luisteraar niet alleen aanschouwen maar ook deelnemen en dichter bij de muzikant en componist komen te staan.  


Lunchpauzeconcerten

Lunchtime concerts are a wonderful way to take a break in the middle of the day. Come and enjoy a lovely concert in our Small Hall. Ranging from piano recitals to chamber music and wind instruments, the offerings are diverse and innovative. Because we believe emerging talent deserves a stage, the lunchtime concerts feature (recently graduated) students, competition winners, and other budding gems.\

 

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!