© Catherine Smet

Dishwasher_

Nieuwe aanwinst in de groove- en jazzscene
Music Pass
za 28 okt ’23 17:00 uur


Werend van den Bossche, saxofoon, synthesizers en effecten
Louise van den Heuvel, elektrische basgitaar
Arno Grootaers, drums

za 28 okt ’23
17:00 uur
  • za 28 okt ’23
    17:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Dishwasher_ is een trio uit Gent dat sinds hun oprichting in 2019 experimenteert met verschillende muziekstijlen om een eigentijds geluid te creëren. Ze zijn de nieuwste aanwinst in de Belgische groove- en jazzscene, maar het zou zonde zijn om hen te beperken tot één bepaalde stijl. In april 2023 brachten ze hun debuutalbum uit waarop ze de energie en synergie van hun live-optredens subliem weten vast te leggen. Ze experimenteren met structuren, texturen en invloeden uit verschillende stijlen, waaronder elektronische muziek, (Midden-)Oosterse en Balkanmuziek, dans, hip-hop en zelfs metal.

Het album van de band is een oprechte weerspiegeling van Dishwasher_'s muzikale identiteit en artistieke zoektocht van de afgelopen jaren, zowel als individuele muzikanten als in de samenwerking als band. De nummers op het album bevatten saxofoons met effecten, diverse lagen van synthesizers, een basgitaar die varieert van tokkelende riffs tot diepe bastonen, en drums die soms klinken als drumcomputers en soms als subtiele akoestische beats. Het is duidelijk hoe diep het trio heeft gezocht om iets compleet nieuws en fris te vinden. Wij kunnen niet wachten op ze op het podium te zien!

Music Pass houders kunnen geselecteerde plaatsen bestellen via de button 'tickets' bovenaan deze pagina. Heb je geen Music Pass? Bestel dan je tickets voor dit concert hier.

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In M, de nieuwe zaal van Muziekgebouw Eindhoven, gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.