Lunchpauzeconcert

The Eka & Edu Duo
do 26 okt ’23 12:30 uur
do 26 okt ’23
12:30 uur
  • do 26 okt ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

In 2022 werd het Eka & Edu Duo opgericht door Ekaterina Uvarova (Rusland) en Eduardo Villarroel Mera (Spanje), die elkaar ontmoetten tijdens het behalen van hun masterdiploma's aan de Fontys Universiteit in Nederland. Ondanks hun diverse achtergronden delen ze een passie voor muziek en de unieke combinatie van gitaar en klarinet. Het duo verkent onconventionele klankkleuren en voert speciaal gecomponeerd repertoire uit voor hun instrumenten. Het duo omarmt experimenten met eigentijdse muziek en werkt samen met de Nederlandse componist Maurick Reuser, wat resulteerde in een bekroonde compositie voor gitaar en klarinet bij het internationale concours "The Time of the Guitar."

Ekaterina Uvarova, een rijzende ster onder de Russische klassieke gitaristen, voltooide haar masterdiploma in Nederland onder begeleiding van professor Johan Fostier aan Fontys (Tilburg). Ze heeft een studiebeurs van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en FHK. In 2022 werd ze toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze haar muzikale horizon verruimde met vroegemuziek op de luit en theorbe. Ekaterina heeft een indrukwekkende lijst van prijzen, waaronder de Dutch Guitar Foundation Competition (2022), en heeft opgetreden op prestigieuze locaties zoals het Muziekgebouw in Eindhoven en de Tchaikovsky Concert Hall in Moskou. Ze heeft ook haar vaardigheden verfijnd via masterclasses met gerenommeerde figuren in de wereld van de klassieke gitaar.

Eduardo Villarroel-Mera, een Spaanse klarinettist, heeft meerdere muziekdiploma's op zijn naam staan en volgt zijn tweede masteropleiding in Nederland onder leiding van klarinettisten Eddy Vanoosthuyse en Henri Bok aan Fontys (Tilburg). Hij heeft bijgedragen aan professionele orkesten, waaronder het Concertgebouworkest en de Nederlandse Nationale Opera in Amsterdam, Opera Zuid in Maastricht en het Bilbao Symphony Orchestra (BOS). Eduardo heeft het voorrecht gehad om te leren van gevierde klarinettisten via verschillende masterclasses, wat zijn muzikale reis verder heeft verrijkt.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

 

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Zequinha De Abreu 
(1880-1935)
Tico-Tico no Fuba (1917)

Erik Satie 
(1866-1925)
Gymnopedie no.1 (1888)

Nikita Koshkin 
(1956-)
Suite “New Zealand” (2018)
Arrival
Song
Busy Day
Homecoming

Maurick Reuser 
(1998-)
“First winds” (2022)

Astor Piazzolla
(1921-1992)
Suite “History of Tango” (1985)
Bordel-1900
Cafe-1930
Nightclub-1960