Lunchpauzeconcert

Andrej & Anastasia
do 23 nov ’23 12:30 uur


Programma: 

Gabriel Fauré - Elegy in c, Op. 24 
Dmitri Shostakovich - Cello Sonata in d, Op. 40 
Pyotr Ilyich Tchaikovsky - "Herfst" uit de bundel "De Seizoenen", Op. 37b, No. 10
Niccolò Paganini - Moses Variaties op één snaar  

do 23 nov ’23
12:30 uur
  • do 23 nov ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Maak tijdens dit lunchpauzeconcert een prachtige reis door de muzikalen geschiedenis, met werken van vier meestercomponisten. De diepgravende klanken in "Elegy" dompelen je onder in een introspectieve sfeer. Maar je hoort ook dramatische spanning door expressieve klanken en contrasten. Daarnaast speelt ook de melancholische beleving van het veranderen van de seizoenen een grote rol. Een diversiteit in stijl en emotie, gevuld met passie weeft een rijk muzikaal tapijt dat je in zijn ban trekt. Elke noot die deze middag gespeeld wordt is een uniek deel van de combinatie aan meesterwerken die je beluistert.

Cellist Andrej van Brakel studeert aan het conservatorium Maastricht en heeft al meerdere solo-optredens mogen verzorgen. Op het internationale festival van Boris Berezovsky speelde hij met orkest voor een publiek van 6000 man! 

Anastasia Safonova is een pianiste met een prachtig kleurrijk en poëtisch spel. De voortdurende betrokkenheid, de fascinerende energie en het diepe muzikale begrip worden vaak geprezen. In 2021 is haar solo-cd “Vol vers l’étoile” uitgebracht en dit album werd met een 10 beoordeeld door het muziektijdschrift "Luister"!


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je tegelijk met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!