Hackensaw Boys

Levendige en vernieuwende Amerikaanse rootsmuziek
Americana Mondays
ma 8 apr ’24 20:15 uur
ma 8 apr ’24
20:15 uur
  • ma 8 apr ’24
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Hackensaw Boys tilt rootsmuziek naar een hoger niveau. Ze zijn voortdurend bezig met het vernieuwen en herontdekken van Amerikaanse rootsmuziek. Al meer dan twintig jaar verbinden ze in hun muziek de diverse genres die deel uitmaken van rootsmuziek. Gedurende al die jaren zijn ze trouw gebleven aan hun missie: wat opschudding veroorzaken, het bevorderen van een vreedzamere wereld en muziek terugbrengen naar de wortels van Amerikaanse rootsmuziek. Met aanstekelijke ritmes, levendige harmonieën en onconventionele muziekinstrumenten zoals een wasbord en de charismo (een zelfgemaakt percussie-instrument), ontstaat er een unieke klank die je niet mag missen.

Met hun self-titled album, uitgebracht in juni 2022, hebben ze hardcore rootsinstrumentals, kleine folkjuweeltjes en vrolijke rootsmuziek samengevoegd tot een prachtig geheel. Met krachtige, open en eerlijke nummers maken ze het plaatje compleet. Na jaren van twijfels over het specifieke geluid van Hackensaw Boys en de richting die ze willen inslaan, kan nu met een gerust hart gezegd worden dat ze hun geluid en verhalen hebben gevonden in hun levenservaringen, die ze vertalen naar muziek.


Support act: Timo de Jong

Timo de Jong maakt americanamuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar met een eigentijdse en verfijnde twist. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Timo trad al meer dan zevenhonderdvijftig keer op, waaronder vier keer op Eurosonic Noorderslag en tourde hij meerdere malen door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden. Op 8 april is hij de support act van Hackensaw Boys.


Beperkt aantal zitplaatsen

Bij dit concert zijn slechts enkele zitplaatsen beschikbaar. Het grootste deel van de plaatsen zijn staanplaatsen.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card