© Laura Zalenga

Floor Jansen

Zangeres van metalband Nightwish
BRIDGE Guitar Festival
za 1 jun ’24 20:00 uur
za 1 jun ’24
20:00 uur

Bruggen bouwen met een dijk van een stem. Dat is wat Floor Jansen als geen ander kan. Ze combineert moeiteloos symfonische muziek, rock, pop en metal, waardoor ze een unieke muzikale infrastructuur creëert. Haar indrukwekkende stem komt vooral tot zijn recht in samenspel met krachtige gitaren. Dit heeft ze laten zien bij bands als After Forever, Revamp, Nightwish en nu ook als soloartiest. Tijdens BRIDGE 2024 geeft Floor een soloconcert waar je kunt genieten van deze bijzondere combinatie.

Floor heeft haar sporen verdiend bij muziekliefhebbers dankzij haar bijdragen aan eerder genoemde bands en een opvallend optreden in het tv-programma Beste Zangers, waar haar vertolking van Phantom of the Opera met bariton Henk Poort een grote indruk maakte op alle luisteraars. 

Met haar eerste soloalbum Paragon, uitgebracht in maart 2023, toonde Floor een gevarieerde, kwetsbare, intieme en krachtige kant van zichzelf. Als songwriter heeft ze zich sterk ontwikkeld in samenwerking met producers en songwriters Gordon Groothedde en Wouter Hardy. Met deze nummers heeft ze haar al brede muzikale palet verder uitgebreid en is ze vol vertrouwen het clubcircuit ingegaan. Maar nu lonkt het grotere werk. Tijdens BRIDGE geeft Floor een groots optreden met haar eigen naam op de affiche, uiteraard met een topband die haar begeleidt.


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.