Lunchpauzeconcert

Antoni Lichomanov & Wiktor Lisowicz
do 22 feb ’24 12:30 uur


Antoni Lichomanov, piano
Wiktor Lisowicz, viool

Programma:
Ludwig van Beethoven - Sonata op. 12 no. 3 for Violin and Piano
Eugene Ysaye - Sonata for Violin solo op. 27 no. 2 "Obession"
Maurice Ravel - Tzigane. Rapsodie de Concert

do 22 feb ’24
12:30 uur
  • do 22 feb ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Wiktor Lisowicz is pas 16 jaar, maar heeft als violist al een lange weg achter de rug. Zijn passie voor de viool begon toen hij als zesjarige jongen op de kleuterschool een violist hoorde spelen. Toegelaten tot het 'Top Talent'-programma aan het Conservatorium van Maastricht, wordt hij geleid door professor Robert Szreder. Hij is winnaar van prestigieuze prijzen en hij trad op in binnen- en buitenland, waaronder Leipzig en nu Muziekgebouw Eindhoven.

Antoni Lichomanow begon op 8-jarige leeftijd piano te spelen. In 1996 studeerde hij af aan de Fryderyk Chopin Muziekuniversiteit in Warschau en perfectioneerde sindsdien zijn vaardigheden. Antoni heeft wereldwijd opgetreden en won prijzen, waaronder de Yamaha-beurs en de eerste prijs in de Chopin-pianocompetitie.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!