© Brian Friedman

Mark Lettieri & Metropole Orkest

Gitarist van Snarky Puppy
BRIDGE Guitar Festival
zo 2 jun ’24 20:15 uur
zo 2 jun ’24
20:15 uur
  • zo 2 jun ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Mark Lettieri, gitarist van de Grammy Award-winnende jazz fusion band Snarky Puppy, en het sublieme Metropole Orkest: het is een combinatie die er op papier al super goed uitziet, laat staan hoe dat live in vol ornaat moet klinken in Muziekgebouw Eindhoven, tijdens BRIDGE Guitar Festival. Mark Lettieri is een van de meest groovy, funky, avontuurlijke en tegelijkertijd lekker in het gehoor liggende gitaristen van het moment. Zijn ster rijst al jaren. In die curve naar boven komt nu een mooi voorlopig hoogtepunt tijdens zijn show op BRIDGE Guitar Festival met het Metropole Orkest.

Zelf heeft Lettieri een rake omschrijving voor zijn muziek: het is de uitkomst van wanneer je Zapp & Roger, George Clinton, Eddie Van Halen en een barritonegitaar in een ruimte stopt. In diezelfde ruimte tref je overigens ook Prince, Sly & the Family Stone, Joe Satriani en Steve Vai. Of, zoals tijdschrift Gitarist het noemt: cool, uniek en speciaal. Naast solo-artiest is de in Californië geboren Texaan een veelgevraagde sessiemuzikant. Zo is hij al jaren een vaste kracht van het spetterende Snarky Puppy waarmee hij al eerder op het podium van het Muziekgebouw stond. Een andere onweerstaanbare samenwerking waarin de sympathieke Amerikaan floreert is The Fearless Flyers, met Cory Wong en Joe Dart van Vulfpeck. Ook zulke heerlijke dansbare, maar toch interessante muziek.

Voor het Metropole Orkest is BRIDGE Guitar Festival geen onbekend terrein. Vorig jaar, bij de eerste editie van het festival trad meestergitarist Steve Vai op met het baanbrekende orkest. Een show die ook Vai zelf tot één van de hoogtepunten in zijn carrière rekent. Lettieri noemt het een droom die uitkomt om met het Metropole Orkest te spelen: “Werkelijk waar, ik kan als muzikant niet blijer zijn dan met een optreden met dit geweldige orkest.” Blijdschap die wij geheel met hem delen!


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.