Mozes & Stochelo Rosenberg + Rafael Cortes sr & jr

Vier fantastische snarenhelden
BRIDGE Guitar Festival
vr 31 mei ’24 20:15 uur
vr 31 mei ’24
20:15 uur

Wie bovenstaande namen achter elkaar ziet staan, weet eigenlijk al genoeg: dit wordt een avondje gitaar van de bovenste plank, waar de vonken van af gaan spatten. Met vier fantastische snarenhelden die laten horen dat gipsy guitar en flamenco elkaar prachtig aanvullen.

Stochelo en Mozes Rosenberg komen uit een familie die synoniem is voor gepassioneerde gitaarmuziek. Ze stonden al op de planken van heel wat fameuze podia, zoals Carnegie Hall en North Sea Jazz. De twee spelen ongekend virtuoos en beschikken over een fenomenaal improvisatievermogen. Deze broers, die zo’n beetje leven op het podium, staan garant voor een gitaar-spektakel van het allerhoogste niveau. Dat spektakel is dit keer tijdens BRIDGE compleet dankzij de aanwezigheid van zowel vader als zoon met dezelfde naam: Rafael Cortes. Senior is een temperamentvol flamenco-gitarist en heeft samengewerkt met grote gitaristen als Al Di Meola en Tommy Emmanuel. Zijn zoon heeft zowel het temperament als het talent van zijn vader geërfd, zul je deze avond merken.

Waar twee zeer passievolle muziekstijlen elkaar ontmoeten ontstaan vlammende gitaarsolo’s afgewisseld met gevoelige melancholische klanken uit Spanje. Je hoort ze deze avond in verschillende samenstellingen: solo’s, duo’s en momenten waarop alle vier de grootheden tegelijk het podium betreden.


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.