© Wiktoria Swidzinska

Lunchpauzeconcert

Duo StrijbosCraens
do 4 apr ’24 12:30 uur
do 4 apr ’24
12:30 uur
  • do 4 apr ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Pianiste Babette Craens en sopraan Fleur Strijbos, beiden afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, delen een liefde voor het Lied. In 2022 bundelden ze hun krachten en vormden ze een Liedduo, geïnspireerd door gedeelde waardering voor poëzie en lyrische melodieën. Geselecteerd voor de 'Udo Reinemann Masterclasses Lied Duo 2022-2023' en de halve finale van 'Supernova 2024', presenteren ze een unieke interpretatie van Lied-repertoire. Ze geven er een eigen draai aan en nemen je mee in hun wereld. Hun debuutoptreden vond plaats tijdens het 'Young Masters'-concert van Beaujean-Live in maart 2023, en nu treden ze op in Muziekgebouw Eindhoven.

Babette Creans is geboren in een muzikale familie en begon op 4-jarige leeftijd piano te spelen. Op 14-jarige leeftijd werd ze ontdekt door Heidi Hendrickx, Levente Kende en Nicolas Callot. Babette begon haar conservatoriumstudies op 17-jarige leeftijd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze haar bachelor en master met groot onderscheid afrondde. Ze heeft meerdere nationale pianowedstrijden gewonnen, waaronder de Steinway Competition. Daarnaast werd ze geselecteerd voor prestigieuze festivals, Young Talent-programma's en masterclasses, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelde onder begeleiding van gerenommeerde pianisten. 

Sopraan Fleur Strijbos volgde haar opleiding bij Anne Cambier aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en bij Barbara Bonney aan de Universiteit Mozarteum Salzburg. Ze behaalde haar masterdiploma met de hoogste onderscheiding in Antwerpen. Fleurs prestaties omvatten het winnen van prijzen, zoals de tweede prijs op de Lions Club Nationale Muziekwedstrijd voor Zangers 2022, en het bereiken van de halve finales van de 22e Internationale Operawedstrijd Ottavio Ziino 2023 in Italië. Ze is erkend als 'Jong Talent' op belangrijke Belgische festivals en nam deel aan de Puccini Festival Academy.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Ludwig Van Beethoven - Zärtliche Liebe, WoO 123 "Ich liebe dich"
Hugo Wolf  - Goethe Lieder: No. 29 Anakreons Grab
Hugo Wolf  - Verschwiegene Liebe (Eichendorff Lieder, No. 3)
Hugo Wolf  - Elfenlied (Mörike lieder, No. 16)
August De Boeck - Frissons de fleurs
August De Boeck  - C’est en toi, bien-aimée
Claude Debussy - Proses Lyriques: De Rêve
Samuel Barber  - Poems of the wind: I. Little Children of the Wind    
Samuel Barber  - Poems of the wind: II. Longing            
Samuel Barber - Sure On This Shining Night (Op. 13, No. 3)
Richard Strauss  - Die Nacht (Op. 10, No. 3)
Richard Strauss - Morgen
Richard Strauss  - Cäcilie (Op. 27, No. 2)