Lunchpauzeconcert

Vassilis Poulios & Edoardo Gatta
BRIDGE Guitar Festival
do 30 mei ’24 12:30 uur
do 30 mei ’24
12:30 uur

Op donderdagmiddag 30 mei, de tweede dag van BRIDGE Guitar Festival, spelen twee klassieke gitaristen oorstrelende muziek tijdens het lunchpauzeconcert. De in Italië geboren Edoardo Gatta studeert aan het conservatorium in Maastricht, een plek waar de Griekse gitarist Vassilis Poulios docent is. Beide gitaristen slaan een brug van het werk van de grote componisten uit het verleden als Bach naar hedendaagse stukken.

Edoardo Gatta is een jonge Italiaanse klassieke gitarist die traditie met innovatie combineert in zijn muziek. Hij brengt klassieke en moderne werken tot leven en creëert tegelijkertijd nieuwe gitaarmuziek in samenwerking met opkomende componisten. Deze benadering wordt ook gedeeld door Vassilis Poulios, die graag de nadruk legt op Beethovens stelling dat "een gitaar een miniatuurorkest op zichzelf is", door repertoire te spelen dat de veelzijdige aard van het instrument belicht.

Gatta en Poulios zijn twee zeer toegewijde musici actief op het gebied van uitvoering en pedagogie. Naast hun concertcarrière als solist en in kamermuziekensembles delen ze een passie voor lesgeven, die tot uiting komt in hun vrijwilligerswerk bij het Refugee Project Maastricht, waar ze gitaarlessen geven aan asielzoekers van over de hele wereld.

Of je nu een ervaren luisteraar bent van klassieke (gitaar)muziek of meer vertrouwd wilt raken met de betoverende klanken die deze geweldige virtuoze musici met hun instrumenten kunnen produceren, dit lunchpauzeconcert is een perfecte gelegenheid.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.

Programma

Franz Schubert (1797-1828)
String Quartet No.9 in G minor, D.173
I. Allegro con Brio
II. Andantino
(Transcribed by Julian Bream in A minor)

Giulio Regondi (1822-1872)
Introduction et Caprice, Op.23 
(Edoardo Solo)

Miguel Llobet (1878-1938)
Variationes Sobre un Tema de Sor, Op.15
(Vassilis Solo)

Daniel Lesur (1908-2002)
Élegie 

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968)
The Well-Tempered Guitars 
Vii. Prelude & Fugue in C#m 
XXII. Prelude & Fugue in Bbm