Lunchpauzeconcert

Osimun Quartet – Winnaars Storioni concours 2023
Storioni Festival
do 16 mei ’24 12:30 uur


Maria Bel Serra, sopraan
João Rodrigues, alt
Inés González, tenor
Ricard Martínez, bariton

Programma:
Charlotte Bray - Voyage
Joan Pérez Villegas - Sólo el misterio, in memoriam Federico García Lorca

do 16 mei ’24
12:30 uur

Storioni Festival presenteert vol trots de winnaar van het Storioni Concours 2023: het Osimun Quartet. Dit kwartet van Spaanse musici overtuigde de jury met een geweldige presentatie tijdens de finale. Dit lunchconcert spelen ze op ons verzoek ‘Voyage’ van de jonge Engelse componiste Charlotte Bray. Daarna wordt Soló el misterio (in memoriam Federico Garcia Lorca) van de Spaanse componist Joan Pérez-Villegas gespeeld.

Het Osimun Quartet is een jong saxofoonkwartet uit Maastricht, bestaande uit Maria Bel Serra (sopraan), João Rodrigues (alt), Inés González (tenor) en Ricard Martínez (bariton). Hun ambitie is om hun repertoire te verbreden door te werken aan verschillende soorten muziek, variërend van stukken die oorspronkelijk zijn geschreven voor saxofoonkwartet tot transcripties en andere vormen door jonge componisten, onder andere. In de geest van het Storioni Festival streven ze naar vernieuwing en diversiteit, en ze zijn vastbesloten om hun muzikale horizonten te verbreden door een scala aan stijlen en bronnen te verkennen.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma