Lunchpauzeconcert

Storioni's New Generation
Storioni Festival
do 23 mei ’24 12:30 uur


Salomé Bonnema, viool
Iris van Nuland, viool
Lucien Renette, viool
Francisca Galante, altviool
Job Huiskamp, cello

Programma: 
Grieg - Strijkkwartet opus 27 in g
Paganini - Capricen opus 1

 

do 23 mei ’24
12:30 uur
  • do 23 mei ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Dit bijzondere lunchpauzeconcert, gehuld in de warme sfeer van het Storioni Festival, biedt een onvergetelijke muzikale ervaring vol klassieke pracht in Muziekgebouw Eindhoven. Laat je meevoeren door de talentvolle Salomé Bonnema, een jonge Nederlandse violist die vorig jaar de Oskar Back Prijs won tijdens het Nederlands Vioolconcours. Het Otilka Quartet voegt een extra laag toe aan dit bijzondere lunchpauzeconcert, waarvan de eerste violist Iris van Nuland óók finalist van de Oskar Back Prijs was, maar dan in 2022. 

Ontmoet Salomé Bonnema, een getalenteerde violiste die op vijfjarige leeftijd haar passie ontdekte. Ze werd op haar negende toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel haar bacheloropleiding volgt onder begeleiding van Vera Beths. Salomé heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Oskar Back Prijs 2024, en treedt op als solist en kamermusicus. Als primarius van het Viride Kwartet treedt ze op in vooraanstaande concertzalen en is ze betrokken bij verschillende residency-programma's.

Het Otilka Quartet, een dynamisch en internationaal ensemble van vier nieuwsgierige muzikanten, is ontstaan uit een gedeelde passie voor klassieke muziek en de wil om de grenzen van traditioneel strijkkwartetspel te verleggen. Naast het spelen van het standaardrepertoire, experimenteert het kwartet met; het spelen van werken van minder bekende componisten, de kunst van het arrangeren en het fuseren van muziekstijlen, zoals onder andere jazz, tango en moderne muziek. Opgericht in september 2020 aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam, in Nederland, heeft dit strijkkwartet zich snel gevestigd als een veelbelovend ensemble in de wereld van de kamermuziek. Het Otilka Quartet bestaat uit vier getalenteerde musici: Iris van Nuland, Lucien Renette, Francisca Galante en Job Huiskamp.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!